Sport

Csak a nagy vereséget tudta elkerülni a Pick Szeged a Kielce ellen

Csak a nagy vereséget tudta elkerülni a Pick Szeged a Kielce ellen

2022. november 3., csütörtök
Csak a nagy vereséget tudta elkerülni a Pick Szeged a Kielce ellen

A Pick Szegedben a sérültek továbbra sem térhettek vissza, így Mikler Roland, Bánhidi Bence, Sebastian Frimmel és a hosszabb ideje sérült Luka Stepancic hiányzott a keretből.

Az első négy gólt a nagy sebességgel és pontos játékkal kezdő lengyelek szerezték, a szegediek közül először Mario Sostaric talált a kapuba az 5. percben. Sem tempóban, sem pontosságban nem tudta felvenni a harcot ellenfelével a Pick, a Kielce pedig nem lassított. A 8. percben Jaun Carlos Pastornak kellett időt kérnie, de ez sem segített. A hazaiak a 11. percben a 11. góljukat szerezték, és csupán egyszer hibáztak, a Szeged ennyi idő alatt háromszor volt eredményes. (11. perc: 11-3)

https://twitter.com/i/status/1588269005466378242

Negyedóra elteltével már a tíz gólos előny határán volt a lengyel bajnok, így Juan Carlos Pastor már másodszor kért időt. Hiába próbált változtatni tanácsokkal és cserékkel a szegedi tréner, a 18. percben már tíz gól volt a két csapat között. A játék képéről egy beszédes adat Andreas Wolf 7 lövést védett, Mirko Alilovic csupán egyszer tudott hárítani az addig eltelt időben. (18. perc 16-6)

Ezen a nem túl rózsás mutatón tudott látványosan javítani a horvát kapus, és ez tartást adott a csapatának, 7 perc alatt egy 7-2-es rohammal zárkózott a Pick. Sokkal összeszedettebb lett a Szeged játéka, de azt is tegyük hozzá, hogy a hazaiak kontrollálták a meccset, ami éppen elég volt ahhoz, hogy tisztes távolságban tartsák az ellenfelet. Bár esély volt arra is, hogy a szünetben 4-5 gól legyen a különbség, de végén a Kielce ismét belehúzott, és 8 gólos előnnyel mentek pihenőre. (I. Félidő: 22-14)

Nem nőtt a különbség a második félidő elején, de sajnos nem is csökkent. A Kielce kisebb lendülettel kezdett, mint az elején, ugyanakkor most a Szeged is gólt tudott szerezni az adódó lehetőségekből. Nem tartott sokáig ez sem, jöttek a hibák a Pick játékban, a lengyelek pedig ismét közé rakták a tíz gólt, sőt a 42. percben már tizenegy volt az előnyük. Dean Bombac szenvedett, gyakorlatilag bármivel próbálkozott, nem járt sikerrel és ez rányomta a bélyeget a kékek játékára. A félidő feléhez közeledve valamennyire összeszedte magát a Szeged, és csökkentette a különbséget. (45. perc: 29-21)

A hajrához közeledve egyre inkább érződött, hogy a Kielce tökéletesen elégedett a kényelmes előnyével és ebbe bele is nyugodtak. Megérezték a lehetőséget a szegediek, az 53. percre fel is zárkóztak négy gólig. Gyorsan jött is az időkérés Talant Dujsebajevtől, ami pont annyit rakott hozzá a hazaiak játékához, hogy ne kerüljön veszélyes közelségbe a Pick. Ahogy indult a meccs, ahhoz képest tisztes eredménnyel zárta a meccset a Pick Szeged, de egy pillanatig nem volt esélyük a győzelemre. (Vége: 37-30)

Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, B csoport, 6. forduló

Lomza Industria Kielce (lengyel)–PICK Szeged 37–30 (22–14)
Kielce, Hala Legionów, 3900 néző. Vezette: Hansen, Madsen (dánok).
Lomza Industria Kielce:Wolff – Moryto 7/1, D. Dujshebaev 3, Karaljok 4, T. Gebala, Olejniczak 2, Sicko 7.Csere:Kornecki (kapus), Wiarderny 2/1, A. Dujshebaev 4, Ig. Karacic 1, Rémili 4, Tournat 2, Migallon, Thrastarson 1.Vezetőedző:Talant Dujshebaev.
PICK Szeged:Alilovic – Sostaric 1, Tönnesen 2, Bombac 1, Rosta 3, Mackovsek 1, Szita 1.Csere:Radivojevics 5/2, Gaber 3, Blonz 3/2, Martins 5, Bodó, Garciandía 5.Vezetőedző:Juan Carlos Pastor.
Hétméteres:3/1, ill. 6/4.
Kiállítás:8, ill. 8 perc.

A Pick Szeged vasárnap, hazai pályán fogadja a Tatabányát a hazai bajnokságban, a meccs 16 órától kezdődik a Pick Arénában és az M4 Sport élőben közvetíti. A Bajnokok Ligájában legközelebb november 23-án lép pályára, szintén hazai pályán a Celje ellen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.