Hírzóna

Beperli az önkormányzat a Vitéz utcai bölcsőde felújításának kivitelezőjét

Beperli az önkormányzat a Vitéz utcai bölcsőde felújításának kivitelezőjét

2022. november 7., hétfő
Beperli az önkormányzat a Vitéz utcai bölcsőde felújításának kivitelezőjét

Még a júliusi 4-i közgyűlésen döntött az önkormányzat a Vitéz utcai bölcsőde felújításáról. A városvezetés le is zárta a pályázatot, az utolsó pillanatban azonban a kivitelező mégis meghátrált - az alpolgármester szerint törvénytelenül.

Több mint egy milliárd forint Uniós forrásból kívánta felújítani a Vitéz utcai bölcsődét a szegedi önkormányzat - ehhez már le is zárták a pályázatot, a kivitelezést a HM-Konstrukt Kft. vállalta el.

Csakhogy a kivitelező váratlanul visszalépett a kivitelezéstől, nem írta alá az erről szóló szerződést, állítólag a megváltozott körülményekre és a megemelkedett árakra hivatkozva.

Mindezzel a probléma az, hogy az emiatt ideiglenesen áthelyezett bölcsődei csoportoknak még tovább kell az ideiglenesen helyükön tartózkodni, azaz a Hajlat Utcai, a Gyík Utcai, valamint az Agyagos Utcai Bölcsődében.

Másutt is gondok vannak a kivitelezővel - legalábbis elméletileg

Még az október eleji közgyűlésen szavazta meg a városvezetés, hogy több kivitelezéstől eláll a városvezetés - majd október 21-el azt is megszavazták, hogy szinte minden önkormányzati intézményt bezárnak. Ebben az érdekesség az, hogy a városvezetés rendeletben mondta ki, hogy a Szegedi Jégpályának a rezsiárak miatt be kell zárnia, viszont ennek ellentmond, hogy maga Botka közvetlenül a szavazást megelőző közgyűlési vitán is még arról beszélt, hogy az ott zajló felújítás kivitelezőjének malőrjei miatt nem tud a Jégpálya kinyitni. Hogy végtére is neki, vagy az előterjesztést benyújtó Kovács Tamás alpolgármesternek van-e igaza, az kérdéses. Annyi bizonyos, hogy a Szegedi Műjégpálya nem nyit ki idén.

Nagy Sándor alpolgármester szerint emiatt ebben az uniós ciklusban már nem tud elkészülni a beruházás. A közbeszerzés elmondása szerint eredményes volt, így a szerződést mindenképpen meg kellett volna kötni. Az erre szánt uniós pénz így kvázi elúszott.

Az önkormányzati lap szerint a városvezetés a cég jogsértő magatartást tanúsított, ezért bejelentést tett a Közbeszerzési Döntőbizottságnál.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.