A nemzeti konzultáció mindenkinek lehetővé teszi, hogy elmondja a véleményét

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az államtitkár a nemzeti konzultáció elindítása kapcsán a Magyar Nemzetnek úgy fogalmazott, a nemzeti konzultációk rendszerét Nyugat-Európában nem értik, hiszen ott leszoktak arról, hogy a választási ciklusok közben meghallgassák a polgárokat, és kevésbé fontos a véleményük. Ezzel szemben a polgári kormány számára nyilvánvaló, hogy folyamatosan ki kell kérni az emberek véleményét.

“Az energiapolitikában bekövetkezett változás nem pusztán csak arról szól, hogy jelenleg a szankciók miatt az egekbe repültek az árak, hozzájárulva ezzel ahhoz, hogy az infláció nemcsak Magyarországon, hanem az egész Európai Unióban rekordokat döntöget. Ez a változás arról is szól, hogy Európa, és ezen belül Magyarország hogyan képzeli el a saját jövőjét egy olyan globális gazdasági és pénzügyi versenyben, amelyben az olcsó és megbízhatóan elérhető erőforrásoktól elvágják magukat. Ez a versenyképességet és a kiszámítható jövőt veszélyezteti” – mondta Kovács Zoltán.

Hozzátette,

a konzultációknak köszönhetően a kormány folyamatos visszacsatolásokat kap.

A szankciókkal kapcsolatban Kovács Zoltán úgy értékelt, most már nyilvánvaló, hogy azok nem alkalmasak arra, hogy térdre kényszerítsék Oroszországot. Megjegyezte, az Európai Bizottságnak és az Európai Parlamentnek sohasem volt erőssége, hogy szembenézzen a saját hibáival, sőt ennél sokkal rosszabb a helyzet, mivel a korábbi hibák újabbakat fognak generálni.

Az államtitkár hangsúlyozta, 

Magyarország véleménye az, hogyha egységesen és hatékonyan lépne fel az EU, akkor megoldást tudna találni arra, hogy azonnali békekötésre kényszerítse a harcoló feleket. Ezzel szemben az európai baloldal táskahordozójaként a magyar baloldal ugyanazt a nótát fújja, mint az elvtársaik az EP-ben. Nyilvánvalóan nem magyar érdeket képviselnek.

A baoldal pénzügyi botránya, a guruló dollárok kapcsán úgy nyilatkozott, “a magyar dollárbaloldal úgy tesz, mintha nem értenénk, mi történt. Azt történt, hogy most már 

feketén-fehéren, tranzakciókkal, adatokkal bizonyított: hárommilliárd forintnyi dollár érkezett a baloldal kampányába. Azt mondani, hogy észre sem vették, hogy ennyi pénz került a kampányszámlájukra, olyan oltári és elementáris hazugság, ami újabb kérdéseket vet fel. 

Olyan aggodalmak merültek fel, amelyek indokolttá tették a lefolytatott vizsgálatok eredményeinek feloldását, és olyan dolgok derültek ki, amelyek rávilágítottak arra, miért aggodalmas ez az ügy. A magyar törvények tiltják, hogy külföldről finanszírozzanak politikai tevékenységet. Márpedig itt – bárminek is nevezik magukat, mozgalomnak, civileknek – teljesen egyértelmű befolyásolási kísérletekkel állunk szemben”. 

A teljes interjú IDE kattintva olvasható.

Előző sztori

Szívmelengető videó az ünnepi fénybe öltözött Szegedről

Következő sztori

Adománygyűjő akciót tart a megyei Vöröskereszt Szegeden