Volánbusz: a több mint tízezer buszvezetőből mindössze 377-en sztrájkoltak

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Volánbusz összesítése szerint országos szinten a meghirdetett 2603 járatból több mint 2000 közlekedett, és 591 esett ki a szolgáltatásból a kedden megtartott kétórás figyelmeztető sztrájk ideje alatt. A társaság 18 ezer munkavállalót, köztük 10 és fél ezer autóbusz-vezetőt foglalkoztat, a sztrájkolók létszáma ehhez képest még a 400 főt sem érte el – közölte lapunkkal a Volánbusz.

A közleményben azt írják, a Volánbusz a kedd délutáni kétórás figyelmeztető sztrájk alatt is eleget tett a törvényben előírt, még elégséges szolgáltatásokra vonatkozó kötelezettségének.

Az előzetes várakozások szerint érintett 2603 járat 80 százaléka a munkabeszüntetés ellenére a meghirdetett menetrend szerint közlekedett.

A sztrájk nem volt átfogó, a vállalatnál működő közel húszból azt egyetlen szakszervezet szervezte, a többi érdekképviselet túlnyomó része nem is csatlakozott a kezdeményezéshez – olvasható a közleményben. Hozzátették, minden ellenkező állítással, híreszteléssel szemben a társaság maradéktalanul betartotta jogszabályi kötelezettségeit.

Előző sztori

Energiaválság: bezár a makói Hagymaház

Következő sztori

A Nemzetbiztonsági bizottság kérte a baloldal külföldi finanszírozásának vizsgálatát