Sport

Tollaslabda: világbajnokságra utazik a szegedi tehetség

Tollaslabda: világbajnokságra utazik a szegedi tehetség

2022. október 13., csütörtök
Tollaslabda: világbajnokságra utazik a szegedi tehetség

Hétfőtől két héten át az U19-es tollaslabda-világbajnokságon szerepel Könczöl Ádám, az EL-CO Tech Tisza Tollas SE szegedi tehetsége. A spanyolországi Santanderben sorra kerülő eseményen először a csapatok küzdelmeit, majd az egyéni versenyt rendezik – Ádám mindkettőben érdekelt, így izgalmas napok várnak rá.

A fiatal tehetség elmondta, Szegedről egyedüliként került a juniorválogatottba, holnap utaznak, hétfőn már kezdődik a csapatverseny. A versenyt a spanyolországi Santanderben rendezik: az első héten a nemzeti válogatottak csapnak össze, a másodikon pedig a játékosok egyéniben és párosban. Ádám csapatban és egyéniben érdekelt.

– Ami a csapatot illeti, négyes csoportba kerültünk Egyiptom, Japán és Ukrajna mellé. Japánt nem ismerjük, az egyiptomiak és az ukránok viszont verhetőek, mondom ezt annak ellenére, hogy utóbbi csapattól az Eb-n kikaptunk. Csak a csoportelső jut tovább a felsőházba, viszont svájci rendszerű a torna, azaz minden helyet kijátszunk, így biztos, hogy bőven vár ránk feladat. Ami az egyénit illeti, olyan messzire még nem tekintek, a sorsolás is csak a helyszínen készül majd el, attól pedig rengeteg függ. Nemrég volt a korosztályos Eb, az nem sikerült túl jól, ám hiszek benne, hogy a világbajnokságon tudunk bizonyítani a válogatottal – fogalmazott a Szegedi Tudományegyetem gépészmérnöki szakán elsőéves Könczöl Ádám.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.