Tollaslabda: világbajnokságra utazik a szegedi tehetség

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hétfőtől két héten át az U19-es tollaslabda-világbajnokságon szerepel Könczöl Ádám, az EL-CO Tech Tisza Tollas SE szegedi tehetsége. A spanyolországi Santanderben sorra kerülő eseményen először a csapatok küzdelmeit, majd az egyéni versenyt rendezik – Ádám mindkettőben érdekelt, így izgalmas napok várnak rá.

A fiatal tehetség elmondta, Szegedről egyedüliként került a juniorválogatottba, holnap utaznak, hétfőn már kezdődik a csapatverseny. A versenyt a spanyolországi Santanderben rendezik: az első héten a nemzeti válogatottak csapnak össze, a másodikon pedig a játékosok egyéniben és párosban. Ádám csapatban és egyéniben érdekelt.

– Ami a csapatot illeti, négyes csoportba kerültünk Egyiptom, Japán és Ukrajna mellé. Japánt nem ismerjük, az egyiptomiak és az ukránok viszont verhetőek, mondom ezt annak ellenére, hogy utóbbi csapattól az Eb-n kikaptunk. Csak a csoportelső jut tovább a felsőházba, viszont svájci rendszerű a torna, azaz minden helyet kijátszunk, így biztos, hogy bőven vár ránk feladat. Ami az egyénit illeti, olyan messzire még nem tekintek, a sorsolás is csak a helyszínen készül majd el, attól pedig rengeteg függ. Nemrég volt a korosztályos Eb, az nem sikerült túl jól, ám hiszek benne, hogy a világbajnokságon tudunk bizonyítani a válogatottal – fogalmazott a Szegedi Tudományegyetem gépészmérnöki szakán elsőéves Könczöl Ádám.

Előző sztori

Ingyen konyha és szükséglakás, avagy Németország napjainkban

Következő sztori

Idősklubokat zár be a városvezetés, ahol melegedni lehetett volna télen!