Közélet

Miserend Mindenszentek ünnepén és Halottak napján

Miserend Mindenszentek ünnepén és Halottak napján

2022. október 26., szerda
Miserend Mindenszentek ünnepén és Halottak napján

Mindenszentek ünnepén, november 1-én 10 és 18 órakor lesz szentmise a Dómban, az esti szentmisét Kiss-Rigó László csongrád-csanádi püspök celebrálja. A mise után Kondé Lajos plébános vezeti a vigíliai szertartást, amely keretében a plébánia közösségének elhunyt tagjaiért imádkoznak. Másnap, november 2-án, halottak napján a 10 órai mise keretében a Szegedi Dóm Látogatóközpont urnatemetőjében elhelyezett elhunytakért lesz közös imádság.

November 1-jén, 14 órakor az újszegedi temetőkápolnánál, a Szőregi út 85. szám alatt igeliturgia lesz, majd a helyi lelkipásztorok a temetőgondoknál jelzett előzetes kérés alapján megszentelik a sírokat.

Mindenszentek ünnepén, a Rózsa utcai Dugonics temetőben 14 órakor igeliturgia keretében emlékeznek meg a felsővárosi plébánia közösségének elhunytjairól. Aznap 17 órakor lesz szentmise a Szent Miklós templomban. Halottak napján szintén 17 órakor kezdődik az emlékező gyászmise, amely után a hívek a templomkertben található emlékműnél imádkoznak és mécsest gyújtanak a közösségnek az I. és a II. világháborúban elhunyt áldozataiért.

A móravárosi Szent Kereszt templomban november 1-jén, a 16 órakor kezdődő szentmisére várják a közösség tagjait. Halottak napján ugyancsak 16 órakor lesz gyászmise, amelyen a plébánián korábban szolgált lelkipásztorokért, valamint az elhunyt hívekért imádkoznak.

November 1-jén az újszegedi a Torontál téri Árpád-házi Szent Erzsébet templomban a 18 órai ünnepi szentmisét követően az elhunytak üdvösségéért felajánlott énekes zsolozsmára hívják a híveket.

A Belvárosi Plébánia közössége az idén is megtartja a halottak napjának vigíliáján kezdődő kilencedet, amelynek keretében november 1. és 9. között az este 6 órakor kezdődő szentmisét a plébánia közösségéhez tartozó hívek elhunyt szeretteiért ajánlják fel a dómban. A halottakért felajánlott ima, különösen a szentmise áldozatában való megemlékezés a halálon túli összetartozás és szolidaritás kifejezése.

Ünnepi nyitva tartással várja a hozzátartozókat a Szegedi Dóm Látogatóközpont urnatemetője is. A rokonok, ismerősök október 29-én, 30-án és 31-én 9 és 18 óra között, míg november 1-jén és 2-án 9 és 19 óra között helyezhetik el a kegyelet virágait az intézményben található urnafalnál.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.