Menekülés közben áthajtott egy migráns lábán az embercsempész Ásotthalmon

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási Ügyészség hétfőn egy embercsempész letartóztatását indítványozta, míg másik kettőt gyorsított eljárásban bíróság elé állított. Egyikük menekülés közben még az illegális határátlépő lábán is áthajtott – tájékoztatta lapunkat a Csongrád-Csanád megyei Főügyészség szóvivője.

Szanka Ferenc közölte, az őrizetbe vett észt férfit szombatra virradóra akarták igazoltatni a rendőrök Ásotthalom külterületén. A gyanúsított megpróbált elhajtani, azonban a rendőröknek sikerült őt feltartóztatniuk.

Az észt férfi a menekülés közben az egyik, a gépkocsiból kiugró utasa lábán is áthajtott. A férfi 12 illegális határátlépőt próbált meg Ausztria irányába csempészni.

Az illegális határátlépők szír állampolgárnak vallották magukat.

Az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a gyanúsított letartóztatásának elrendelését a szökés-elrejtőzés, valamint a büntetőeljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel indítványozta. Az ügyészi indítványról a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája dönt.

Megjegyezte, hogy a járási ügyészség tegnap egy ukrán és egy szerb férfit gyorsított eljárás keretében bíróság elé állított. A gyanúsítottak augusztus illetve szeptember elején összesen 26 illegális határátlépő csempészésében működtek közre. Tettükért 3 év illetve 3 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélte őket a Szegedi Járásbíróság. Az ügyészég mindkét férfi esetében fellebbezést jelentett be az ítélettel szemben súlyosbításért, hosszabb tartamú börtönbüntetés kiszabása végett.

Kiemelt képünk illusztráció.

Előző sztori

Lélegzetelállító fényfestéssel nyílt meg a 26. Őszi Kulturális Fesztivál

Következő sztori

Orbán Viktor is megemlékezett az állatok világnapjáról