Sport

Megnehezítette a Veszprém dolgát a tartalékos Pick Szeged

Megnehezítette a Veszprém dolgát a tartalékos Pick Szeged

2022. október 22., szombat
Megnehezítette a Veszprém dolgát a tartalékos Pick Szeged

A két csapat 184. egymás elleni tétmérkőzésére készült. Az örökmérleg 52 szegedi siker, hét döntetlen mellett 124 Veszprém sikeren állt a meccs előtt.

A hazaiaktól Kentin Mahé bordasérülés, a vendégek keretéből Mikler Roland térdfájdalmak, Bánhidi Bence kézsérülés, Sebastian Frimmel talp- és sarokfájdalmak, Luka Stepancic pedig makacs Achilles-ín-sérülés miatt hiányzott.

A Veszprém kihasználta a Szeged hibáit a meccs elején (3-0), ráadásul a játékvezetők is alaposan belenyúltak a meccsbe, amikor a 8. percben végleg kiállították Rosta Miklóst fejre irányuló ütésért - pirosat semmiképpen nem ért az eset. Sok volt a bizonytalanság szegedi oldalon, ezért Juan Carlos Pastor vezetőedző a 14. percben 7-3-nál időt kért. A Pick több mint tíz percen keresztül ziccerből és hétméteresből sem tudott betalálni, a hazaiak azonban növelték a különbséget, ezért a 18. percben megint jött az időkérés. (10-3)

Jahja és Rosta meccse gyorsan véget ért, a sokat hibázó játékvezetők midkét játékosnak indokolatlanul adtak piros lapot (Foró: MTI//Kovács Anikó)

Sokat hibázott, de nagyot küzdött a játékot lassító Szeged és vissza is kapaszkodott 5 gólra, így veszprémi oldalon Momir Ilic is időt kért. A játékvezetők a másik oldalon is kiosztottak egy piros lapot, Omar Jahja kapta - ha a szegedinél azt írtuk, elhamarkodott és túl szigorú volt, akkor az ebben az esetben is igaz. A félidőben hattal mentek a hazaiak. (16-10)

Corralesnek sokat köszönhetett a Veszprém az első félidőben (Foró: MTI/Kovács Anikó)

Több mint másfél percig kettős emberelőnyben volt a Szeged, amely két góllal kezdte a második felvonást, így ismét látótávolságba került számára az ellenfél (16-12). Az első félidőben a hazaiaknál Rodrigo Corrales, a másodikban a Szegedben Mirko Alilovic védett remekül, így a különbség tovább csökkent, a 42. percben Momir Ilicnek 20-18-nál kellett időt kérnie. Míg a szegediek nagyot küzdöttek, a hazaiak igen enerváltan játszottak ebben az időszakban, nem csoda, hogy a veszprémi drukkerek „ébresztőt” kiáltottak. A Szeged átállt a 7 a 6 elleni játékra, ami hatékonyan kezdett működni. A játékvezetők mindkét oldalra rendkívül sokat tévedtek a hajrában is, egy ilyen rangadóhoz méltatlanul alacsony volt a játékvezetés színvonala. A hajrában a Veszprém higgadtabb maradt, így a győzelme nem forgott kockán. 31-26

A Pick Szeged október 26-án, szerdán 18.45-kor a Bajnokok Ligájában, hazai pályán a norvég Elverum együttesét fogadja.

Telekom Veszprém–PICK Szeged 31–26 (16–10)
Férfi kézilabda NB I., 6. forduló. Veszprém, Veszprém Aréna, 5034 néző. Vezette: Andorka, Hucker.
Telekom Veszprém:Corrales – Gas. Marguc 4/1, Jahja 3/1, R. Lauge 3, Pesmalbek 2, el-Deraa 3, Strlek 2.Csere:Cupara (kapus), Ligetvári, P. Nenadics 4, A. Nilsson 4, Z. Ilics 1, Sipos, Lukács, Vajlupov 5/3, Elísson.Vezetőedző:Momir Ilics.
PICK Szeged:Alilovic – Bombac 3, Tönnesen 1, Gaber 1, Mackovsek 1, Bodó, Blonz 7/5.Csere:Rosta, Sostaric 6/2, Martins 6, Garciandía 1, Radivojevics.Vezetőedző:Juan Carlos Pastor.
Hétméteres:6/5, ill. 9/7.
Kiállítás:4, ill. 4 perc.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.