Közélet

Márki-Zay Péter szerint tavaszra csődbe mehet Hódmezővásárhely

Márki-Zay Péter szerint tavaszra csődbe mehet Hódmezővásárhely

2022. október 26., szerda
Márki-Zay Péter szerint tavaszra csődbe mehet Hódmezővásárhely

Legkésőbb az első félév végére Hódmezővásárhelyfizetésképtelenné válik – jelentette ki Márki-Zay Péter az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

A Csongrád-Csanád megyei település polgármestere a műsorban többszöri kérdésre beismerte, hogy Hódmezővásárhely csődbe mehet, a jelen állás szerint mindez legkésőbb a jövő esztendő első félévének végére történhet meg. A műsorban az is kiderült, hogy a vásárhelyi önkormányzat által tervbe vett válságkezelési intézkedések által Márki-Zay szerint 400-500 milliónál több megtakarítás nem érhető el.Ez pedig csak a töredéke az energiaköltségek növekedése kapcsán kalkulált 3 milliárd forintos többletkiadásnak.

A Promenad24 cikke szerint továbbra sem világos, hogy ha ekkora a baj, akkor miért költik a pénzt látványberuházásokra, miért szórnak el például

  • közel 260 milliót a városháza tornyának csinosítgatására,
  • 51 milliót a Bakay-kútra,
  • hitelfelvétellel együtt 120 milliót a Szent Antal utca sokszínűsítésére,
  • vagy 36 milliót a mártélyi tanösvény felújítása kapcsán a pallósor és a kilátók korszerűsítésére.

A teljes beszélgetés:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.