Magyarország Európát védi a határkerítéssel

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Röszke, 2022. október 28. Fogvatartottak dolgoznak a magyar-szerb határon, Röszke közelében a határvédõ kerítés megerõsítésén 2022. október 28-án. MTI/Rosta Tibor

Megerősítik a határ védő kerítést a szerb-magyar szakaszon, és noha Magyarország ezzel Európát védi, a kerítésépítés 600 milliárd forintos költségét nem téríti meg az Európai Unió

– jelentette ki Rétvári Bence, a belügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteken Röszkén.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, Kopcsik Károly, a Szegedi Fegyház és Börtön parancsnoka, Szentkirályi Alexandra kormányszóvivõ és Polyák Zsolt, Csongrád-Csanád megye rendõrfõkapitánya a magyar-szerb határon, Röszke közelében (FotóMTI/Rosta Tibor)

A politikus a határzárnál tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, azért egyre magasabb a határt védő kerítés, hogy Európán belül ne legyen belső határellenőrzés.

Ha itt nem lenne határvédelem, Európa számtalan országában belső határellenőrzést vezetnének be, ami nemcsak utazási kényelmetlenséget jelentene, de az európai gazdaság számára is visszalépést okozna.

A magyar-szerb határon Európa és az európai emberek biztonságát védik, ennek ellenére az Európai Unió az ehhez kapcsolódó költségek 2 százalékát sem fizette ki Magyarország számára. Jelen pillanatban Magyarország nettó befizetője az uniónak, mivel minden befizetési kötelezettségét teljesíti, ugyanakkor az EU különböző eljárásokat indítva akadályozza, hogy a nekünk járó forrásokat megkapjuk – hangsúlyozta az államtitkár.

(Fotó: MTI/Rosta Tibor)
Előző sztori

Kanadában turnézik a Pinceszínház

Következő sztori

Tömeges leépítésre készül a Magyar Posta