Egyetem

Két szegedi iskola is bekerült a legjobb 100 közé

Két szegedi iskola is bekerült a legjobb 100 közé

2022. október 26., szerda
Két szegedi iskola is bekerült a legjobb 100 közé

HVG 2023-as középiskolai rangsorában két szegedi középiskola is helyet kapott a legjobbak között - míg az egyik a legjobb 100-ba, addig a másik a legjobb 30 közé fért be.

Az ország száz legjobb gimnáziumát felsoroló listát több szempont figyelembe vételével alakították ki. Egyfelől megnézték a 10. osztályosok kompetencia felmérésének átlageredményeit, továbbá az érettségi százalékos eredményét a négy fő tantárgyból. Figyelembe vették továbbá a felsőoktatásba, a nappali tagozatra felvett diákok felvételi pontjainak iskolai átlagát.

Ezek alapján az elmúlt évekhez hasonlóan egész Csongrád-Csanád megyéből csak szegedi iskoláknak sikerült a legjobbak közé bekerülniük: az 56. helyen az SZTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium (az egykori Ságvári), míg a 29. helyen a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium végzett.

A Radnóti azonban egy másik részrangsorban még ennél is jobban teljesített: az intézmény matematikaérettségi eredménye alapján az ország 10., a felvételi eredmények alapján a 17. legjobb középiskolája.

Az ország legjobb tíz iskolájában mindössze kettő került be vidékről: a hetedik helyen a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium, tizedikként pedig a veszprémi Lovassy László Gimnázium fért be. Az élen az eddigi évekhez hasonlóan továbbra is fej-fej mellett az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, illetve a Fazekas Mihály Gimnázium áll.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.