Balhé

Kést dobott Magda Marinko felé, büntetést kapott

Kést dobott Magda Marinko felé, büntetést kapott

2022. október 31., hétfő
Kést dobott Magda Marinko felé, büntetést kapott

Megbüntették a szegedi csillagbörtönben raboskodó gyilkost, Dér Csabát, mert két hónapja balhézott a délvidéki halálosztóként ismert, az idegenlégiót is megjáró embervadásszal, Magda Marinkóval – rta meg a Blikk.

A csantavéri mészárosként ismert Dért a fogva tartott társának sértegetése miatt 10 nap magánelzárásra ítélték, de egy hónapig a rádióját sem használhatja-utóbbit azért, mert nem szólt az őröknek, hogy megsérült a keze az incidens során.

– A Szegedi Fegyház és Börtön Fegyelmi Bizottságának elsőfokú határozatában, amit a Szegedi Törvényszék bírája jogerősen fenntartott, egészen pontosan úgy fogalmaznak, hogy védencem

„a nyitott ételbeadó nyíláson keresztül hangosan szidalmazta Magda Marinkó fogvatartottat, közben kidobta a rendszeresített kését és egy partvisnyelet, mondván, nesze, rohadt gyilkos.

Dér Csaba a fegyelemsértés elkövetését elismerte, védekezésül előadta, cselekedetét azért tette, mert meg van róla győződve, hogy Magda Marinkó fogvatartott megölte testvérét és kötelességének érezte, hogy a sértett nevében fellépjen” – mondta a lapnak dr. Gulyás Krisztián, Dér ügyvédje.

Elmondása szerint súlyosbító körülményként értékelték többek között, hogy a cselekmény súlyosan sérti és veszélyezteti az intézet rendjét és biztonságát. A bírónak elmondta, Magda Marinkó sértegetését nem bánta meg, viszont az intézet rendjét nem akarta megsérteni. Mindenképpen szeretné, ha egyiküket eltávolítanák a fegyházból, még csak egy épületben sem akar vele többé lenni

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.