Kést dobott Magda Marinko felé, büntetést kapott

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megbüntették a szegedi csillagbörtönben raboskodó gyilkost, Dér Csabát, mert két hónapja balhézott a délvidéki halálosztóként ismert, az idegenlégiót is megjáró embervadásszal, Magda Marinkóval – rta meg a Blikk.

A csantavéri mészárosként ismert Dért a fogva tartott társának sértegetése miatt 10 nap magánelzárásra ítélték, de egy hónapig a rádióját sem használhatja-utóbbit azért, mert nem szólt az őröknek, hogy megsérült a keze az incidens során.

– A Szegedi Fegyház és Börtön Fegyelmi Bizottságának elsőfokú határozatában, amit a Szegedi Törvényszék bírája jogerősen fenntartott, egészen pontosan úgy fogalmaznak, hogy védencem

„a nyitott ételbeadó nyíláson keresztül hangosan szidalmazta Magda Marinkó fogvatartottat, közben kidobta a rendszeresített kését és egy partvisnyelet, mondván, nesze, rohadt gyilkos.

Dér Csaba a fegyelemsértés elkövetését elismerte, védekezésül előadta, cselekedetét azért tette, mert meg van róla győződve, hogy Magda Marinkó fogvatartott megölte testvérét és kötelességének érezte, hogy a sértett nevében fellépjen” – mondta a lapnak dr. Gulyás Krisztián, Dér ügyvédje.

Elmondása szerint súlyosbító körülményként értékelték többek között, hogy a cselekmény súlyosan sérti és veszélyezteti az intézet rendjét és biztonságát. A bírónak elmondta, Magda Marinkó sértegetését nem bánta meg, viszont az intézet rendjét nem akarta megsérteni. Mindenképpen szeretné, ha egyiküket eltávolítanák a fegyházból, még csak egy épületben sem akar vele többé lenni

Előző sztori

Több mint 1800 határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

Következő sztori

Újraindul a Szeged-Szabadka buszjárat