Közélet

Idén a Dóm téren állítják fel a karácsonyi vásár óriáskerekét

Idén a Dóm téren állítják fel a karácsonyi vásár óriáskerekét

2022. október 20., csütörtök
Idén a Dóm téren állítják fel a karácsonyi vásár óriáskerekét

Rácz Attila, a Szegedi Karácsonyi Hetek eseményeit szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezető igazgatója az önkormányzati portálnak elmondta, az idei adventi ünnepségsorozat központi helyszíne a Dóm tér lesz, ahol a kézművesek és a kereskedők számtalan érdekességgel és karácsonyi ajándékötlettel, a vendéglátósok pedig forralt borokkal, kürtőskaláccsal és sok más finomsággal várják a kilátogatókat.

Kitért arra is, hogy idén a Dómmal szemben állítják fel a közel 50 méter magas óriáskereket.

A szegediek nagyon kedvelték a „régi” óriáskereket is, de elérkezettnek láttuk az időt a változtatásra. A látogatóktól érkező kéréseket is szem előtt tartva idén egy nagyobb óriáskerék érkezik Szegedre, ami már szélvédett, zárt kabinokkal rendelkezik. Az építés előkészületei a héten már el is kezdődnek a Dóm téren, és a tervek szerint már november elején felülhetnek az érdeklődők az óriáskerékre, ami egészen január 8-áig forog.

– mondta az önkormányzati lapnak Rácz Attila.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.