Halloween: varázslatos mesevilág és ijesztő rémségek a Szegedi Vadasparkban

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Látványetetésekkel, varázslatos mesevilággal, ijesztő rémségekkel várják a gyerekeket és felnőtteket hétfőn a Szegedi Vadasparkban – tájékoztatta Veprik Róbert igazgató az MTI-t.

A halloween hosszú évek óta a Szegedi Vadaspark egyik legnépszerűbb programja, amely bár mai formájában az angolszász országokból származik, egy olyan nép hagyományára épül, amely hajdan élt Magyarország területén is.

Az éjszakai programok azért is különlegesek a Szegedi Vadasparkban, mert az intézmény 45 hektáros területe változatos élőhelyekkel számos vadon élő állatnak is otthont ad. Az itt lakó őzek, vízimadarak, hattyúk napközben, amikor a látogatók járják a park útjait, ösvényeit, elhúzódnak az emberek közeléből, de a sötétben előmerészkednek.

Szürkülettől egészen késő estig látványetetéseket tartanak, ahol a vendégek a gondozók segítségével megismerhetik a medvék, oroszlánok, elefántok életmódját, szokásait is.

A vadasparkba a legszebb, legötletesebb jelmezben érkezőket igazi szépség- vagy csúfságversenyen fogják értékelni két korcsoportban. A legkisebbeket délután színházi előadás szórakoztatja, illetve az elefántház szomszédságában meseösvény fogadja.

Az eggyel nagyobb korosztálynak szól az Európa-kör, amely a Medveösvényen indul. A kelta hagyományok felidézésében és az ómagyar hitvilág megismerésében az Ópusztaszeri Emlékpark munkatársai segítenek. Az érdeklődők interaktív játékok segítségével ismerkedhetnek meg a honfoglaló magyarok halotti kultuszával, szokásaival és tárgyi kultúrájával, és rontások ellen védő karkötőt is készíthetnek maguknak.

A Dél-Amerika bemutatónál a felnőtteket igazán rémisztő programok fogadják, ahol akár vérfarkasok, síron túli lények, boszorkányok és zombik is felbukkanhatnak.

MTI

Előző sztori

Három román autó karambolozott az M5-ösön hajnalban

Következő sztori

Csúszik a makói McDonald’s átadása