Szórakozás

Halloween: varázslatos mesevilág és ijesztő rémségek a Szegedi Vadasparkban

Halloween: varázslatos mesevilág és ijesztő rémségek a Szegedi Vadasparkban

2022. október 30., vasárnap
Halloween: varázslatos mesevilág és ijesztő rémségek a Szegedi Vadasparkban

Látványetetésekkel, varázslatos mesevilággal, ijesztő rémségekkel várják a gyerekeket és felnőtteket hétfőn a Szegedi Vadasparkban - tájékoztatta Veprik Róbert igazgató az MTI-t.

A halloween hosszú évek óta a Szegedi Vadaspark egyik legnépszerűbb programja, amely bár mai formájában az angolszász országokból származik, egy olyan nép hagyományára épül, amely hajdan élt Magyarország területén is.

Az éjszakai programok azért is különlegesek a Szegedi Vadasparkban, mert az intézmény 45 hektáros területe változatos élőhelyekkel számos vadon élő állatnak is otthont ad. Az itt lakó őzek, vízimadarak, hattyúk napközben, amikor a látogatók járják a park útjait, ösvényeit, elhúzódnak az emberek közeléből, de a sötétben előmerészkednek.

Szürkülettől egészen késő estig látványetetéseket tartanak, ahol a vendégek a gondozók segítségével megismerhetik a medvék, oroszlánok, elefántok életmódját, szokásait is.

A vadasparkba a legszebb, legötletesebb jelmezben érkezőket igazi szépség- vagy csúfságversenyen fogják értékelni két korcsoportban. A legkisebbeket délután színházi előadás szórakoztatja, illetve az elefántház szomszédságában meseösvény fogadja.

Az eggyel nagyobb korosztálynak szól az Európa-kör, amely a Medveösvényen indul. A kelta hagyományok felidézésében és az ómagyar hitvilág megismerésében az Ópusztaszeri Emlékpark munkatársai segítenek. Az érdeklődők interaktív játékok segítségével ismerkedhetnek meg a honfoglaló magyarok halotti kultuszával, szokásaival és tárgyi kultúrájával, és rontások ellen védő karkötőt is készíthetnek maguknak.

A Dél-Amerika bemutatónál a felnőtteket igazán rémisztő programok fogadják, ahol akár vérfarkasok, síron túli lények, boszorkányok és zombik is felbukkanhatnak.

MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.