Közélet

Fűtőanyag lesz a NAV által lefoglalt alkoholból

Fűtőanyag lesz a NAV által lefoglalt alkoholból

2022. október 28., péntek
Fűtőanyag lesz a NAV által lefoglalt alkoholból

A közelmúltban semmisítették meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai által Nyugat-Magyarországon lefoglalt alkoholtermékeket, a 8000 liter ismeretlen eredetű italból biogáz lesz, amit fűtésre használnak - közölte aNAVpénteken.

A tájékoztatás szerint a pénzügyőrök az elmúlt időszakban mintegy 850 esetben foglaltak le ismeretlen eredetű alkoholt Nyugat-Magyarországon. A lefoglalt jövedéki árut kötelező megsemmisíteni.

Az alkoholtermékek egy központi áru- és bűnjelraktárba kerülnek, megsemmisítésük elegyítéssel kezdődik, a szesz lezárt tartályokba kerül.

A tartályokban lévő szeszt a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt.-nél szennyvíziszappal keverik össze. Az így elegyített alkohol rothasztó tartályokba kerül, ott keletkezik belőle a biogáz, ami utóbb hőenergiaként hasznosul.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.