Figyelem: a vasárnapi óraállítás miatt változik néhány tram-train járat közlekedése

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Október 30-án kezdődik a téli időszámítás, vasárnap három órakor az órákat hajnali kettőre állítják vissza. Az óraigazítás néhány belföldi és nemzetközi vonatot érint, menetrendi változást nem okoz.

A MÁV tájékoztatása szerint a belföldi forgalomban az átmenet éjszakáján egyes vonatok a nyári időszámítás szerint, néhány vonat pedig már a téli időszámítás szerint közlekedik, ennek megfelelően indulásnál megvárják az óraigazítást.

A Szeged és Hódmezővásárhely között közlekedő tram-traint így érinti az óraállítás: 

  • Szeged vasútállomásról 1:16-kor induló vasútvillamos a teljes útvonalon nyári időszámítás szerint közlekedik, Hódmezővásárhelyre 2:09-kor érkezik.
  • Szeged vasútállomásról 2:16-kor induló vasútvillamos a teljes útvonalon a téli időszámítás szerint közlekedik, Hódmezővásárhelyre is a téli számítás szerinti 3:09-kor érkezik meg.
  • Hódmezővásárhely vasútállomásról 1:30-kor induló vasútvillamos a teljes útvonalon nyári időszámítás szerint közlekedik, Szeged vasútállomásra 2:23-kor érkezik.
  • Hódmezővásárhely vasútállomásról 2:30-kor induló vasútvillamos a teljes útvonalon a téli időszámítás szerint közlekedik, Szeged vasútállomásra 3:23-kor érkezik meg.
Előző sztori

Októberben tavaszodott ki az Üllői úton

Következő sztori

Nekiment a sorompónak, csaknem milliós kárt okozott a MÁV-nak