Ezzel spórolhat a gázfogyasztásán

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az MVM földgázelosztó társaságai felkészültek az idei fűtési szezonra, de az ügyfeleknek is érdemes felülvizsgáltatniuk a tulajdonukban lévő földgázvezetékek, gázkészülékek állapotát – hívta fel a figyelmet az energetikai vállalatcsoport. Az MVM Főgáz Földgázhálózati Kft. és az MVM Égáz-Dégáz Földgázhálózati Zrt. együttesen harmincezer kilométert meghaladó, tervszerűen és folyamatosan karbantartott, európai szinten is kiemelkedő gázhálózatot üzemeltet.

A tulajdonosoknak is van feladata és felelőssége, ugyanis a telekhatáron belüli földgázrendszerek üzemképes és biztonságos állapotban tartására az előírások szerint az ingatlan tulajdonosa kötelezett. A telekhatáron belüli vezetékek és eszközök nem megfelelő műszaki állapota a lehetséges veszélyeken túl többletgázfogyasztást is okozhat-ez az energiaválság miatt komoly kiadást is jelenthet.

Az MVM azt javasolja a fogyasztóknak, hogy rendszeresen vegyék igénybe a gázkészülékek márkaképviseletét ellátó szakszervizek javító, karbantartó és ellenőrzést végző szolgáltatását, amelyek munkalappal is igazolják az elvégzett szolgáltatást, és ezzel felelősséget is vállalnak az elvégzett javításokért.

Előző sztori

Ádám Martint választották a hónap legjobbjának az Ulszan-szurkolók

Következő sztori

Az EU kész tárgyalni a gázárak felső határának megszabásáról