Bezárják a Kölcsey utcai óvodát Sándorfalván

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az önkormányzat nem bocsát el senkit, nem bont csoportokat, a gondozók is ugyanazok maradnak.

Rendkívüli közgyűlésen döntött a rezsi miatti spórolási intézkedésekről a sándorfalvi önkormányzat. A közművelődési intézmények egy részét bezárják vagy kulcsos házzá alakítják át, a dolgozókat pedig összeköltöztetik takarékosan üzemeltethető épületekbe. A nyitva tartott épületeken szigorúan szabályozzák a hőmérsékletet, és a közvilágítást is ritkítják.

A legnagyobb indulatokat az óvodákkal kapcsolatos intézkedéscsomag váltotta ki, az egyik épületből ugyanis a gyerekeket kiköltöztetik és a két csoportot a két másik óvoda tornaszobáiban helyezik el. Ezen pedig több szülő felháborodott és közölte: ha igazolják, inkább otthon tartják a gyereket.

A polgármester szerint a Kölcsey utcai óvoda tágas tereinek felfűtése az eddigi 840 ezer forint helyett 8,5 millió forintba kerülne a mostani télen, az áramszámla pedig 700 ezerről 2 millió forintra nőne, ezért született meg ez a döntés. Hozzátette, a csoportokat nem bontanák szét és a gondozók is maradnak.

(via Délmagyar)

Előző sztori

Orbán Viktor Zalaegerszegen mond beszédet október 23-án

Következő sztori

Népszerű volt az SZTE állásbörzéje, több százan megfordultak a TIK-ben