Gazdaság

Bezárják a Kölcsey utcai óvodát Sándorfalván

Bezárják a Kölcsey utcai óvodát Sándorfalván

2022. október 18., kedd
Bezárják a Kölcsey utcai óvodát Sándorfalván

Az önkormányzat nem bocsát el senkit, nem bont csoportokat, a gondozók is ugyanazok maradnak.

Rendkívüli közgyűlésen döntött a rezsi miatti spórolási intézkedésekről a sándorfalvi önkormányzat. A közművelődési intézmények egy részét bezárják vagy kulcsos házzá alakítják át, a dolgozókat pedig összeköltöztetik takarékosan üzemeltethető épületekbe. A nyitva tartott épületeken szigorúan szabályozzák a hőmérsékletet, és a közvilágítást is ritkítják.

A legnagyobb indulatokat az óvodákkal kapcsolatos intézkedéscsomag váltotta ki, az egyik épületből ugyanis a gyerekeket kiköltöztetik és a két csoportot a két másik óvoda tornaszobáiban helyezik el. Ezen pedig több szülő felháborodott és közölte: ha igazolják, inkább otthon tartják a gyereket.

A polgármester szerint a Kölcsey utcai óvoda tágas tereinek felfűtése az eddigi 840 ezer forint helyett 8,5 millió forintba kerülne a mostani télen, az áramszámla pedig 700 ezerről 2 millió forintra nőne, ezért született meg ez a döntés. Hozzátette, a csoportokat nem bontanák szét és a gondozók is maradnak.

(via Délmagyar)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.