Egyetem

Békés megyei középiskolával kötött együttműködési megállapodást az SZTE

Békés megyei középiskolával kötött együttműködési megállapodást az SZTE

2022. október 5., szerda
Békés megyei középiskolával kötött együttműködési megállapodást az SZTE

A Szegedi Tudományegyetemés a Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégium együttműködésének legfőbb célja, hogy lehetőségeket biztosítson a tudás kiaknázására Gyulán azoknak a helyi fiataloknak, akik a szegedi egyetemen szereztek vagy szereznek a közeljövőben oklevelet, diplomátközölte az SZTE.

Az ünnepélyes keretek között megrendezett eseményen részt vett és köszöntőt mondott Dr. Kovács József, a térség országgyűlési képviselője; Dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere, valamint Teleki-Szávai Krisztina, a Gyulai Tankerületi Központ igazgatója.

Az együttműködő felek megállapodást kötöttek 2022. szeptember 30-án Gyula városában, a Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégium illetékességi területén arról, hogy

Békés megyében a hosszú távon is sikeres kapcsolati háló létrehozása és fenntartása érdekében a köznevelés különböző szintjei, valamint a felsőoktatás között, a munkaerőpiac térségi igényeihez igazodva kooperáció jöjjön létre.

A megállapodás egyszerre hivatott szolgálni a köznevelési és felsőoktatási intézményekben folytatott tehetséggondozást, az egyetemi hallgatói utánpótlást, illetve a munkaerőpiac igényeinek biztosítását, valamint a pedagógusok szakmai támogatását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.