Krimi

Vádat emeltek a szegedi drogkereskedő család ellen

Vádat emeltek a szegedi drogkereskedő család ellen

2022. szeptember 13., kedd
Vádat emeltek a szegedi drogkereskedő család ellen

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki élettársával és két lánytestvérével drogot árult Szegeden - közölte a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője.

Szanka Ferenc közölte, az ügyészség öt embert vádol bűnszervezetben elkövetett kábítószer-kereskedelemmel. A vádirat szerint a férfi és társai 2021 januárja és májusa között értékesítettek - főként kristály néven ismert - kábítószert Szegeden. A nyomozók elfogták a szervezet beszállítóját, valamint több nagyobb és kisebb vásárlóját is, akik közül ketten továbbértékesítették a drogot. A kábítószert továbbadó vevők ellen is vádat emeltek, de ők nem voltak részesei a bűnszervezetnek - jelezte.

A szervezet tagjai által terjesztett drog mennyisége meghaladta a különösen jelentős mennyiség alsó határát.

A vádlottak a kábítószer-kereskedelemből befolyt pénzt autókba, ingatlanokba, állampapírokba, nyereménybetétekbe fektették és jelentős mennyiségű készpénzt is tartottak maguknál.

Kiemelt képünk illusztráció!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.