Sport

Újabb Pick Szeged vereség a Bajnokok Ligájában

Újabb Pick Szeged vereség a Bajnokok Ligájában

2022. szeptember 22., csütörtök
Újabb Pick Szeged vereség a Bajnokok Ligájában

A Barcelona ellen elszenvedett váratlanul nagy különbségű vereség után az első körben, a Kielcétől hasonlóan „nagy verést” kapó Nantes ellen, idegenben szerette volna megszerezni első győzelmét a Bajnok Ligája idei kiírásában a Pick Szeged. Ebben segítségére lehetett a csapatnak Bánhidi Bence, akinek a Barca ellen összeszedett kisebb sérülése rendbe jött, de nem lehetett ott a csapatban a katalánok ellen szintén megsérülő Borut Mackovsek és a hosszú ideje sérült Luka Stepancic.

A meccs első 3 percében mentek fej-fej mellett a csapatok, majd a Pick lépett meg két góllal. Sokáig nem tudták tartani a vezetést, a hazaiak a 11. percben egyenlítettek. A mérkőzést jó ritmusban kezdő Szeged azonban Bodó Richárd és Mario Sostaric góljával megint elment két találattal, amit most ugyan hosszabb ideig tartani tudtak, de a 20. percben ismét egyenlített a Nantes. Nemhogy nem sikerült visszavennie a vezetést a kékeknek, de még az egyenlőt sem tudták tartani. A félidő hátralévő részében a franciák, többek közt a volt szegedi Jorge Maqueda vezetésével tartani tudták az 1-2 gólos előnyüket. (17-15)

A fordulás után sem úgy ment a Picknek, ahogy azt tervezték. Sem támadásban, sem védekezésben nem tudták stabilizálni a játékukat, így a 38. percben elkezdett nyílni az olló. A 41. percben Juan Carlos Pastornak már 5 gólos Nantes vezetésnél kellett időt kérnie, amivel ugyan a különbség növekedését megállította, de a felzárkózást nem sikerült elkezdenie a Szegednek. A 46. percben felcsillant a remény, visszajött a Pick 3 gólra, de gyakorlatilag esélyük sem volt közelebb kerülni az ellenfélhez. Az 53. perc után pedig a pontszerzés esélyei is elszálltak. A hazaiak időt kértek és 5 gólra növelték előnyüket, amit a végére meg is tartottak. (35-30)

A Pick Szeged második vereségét szenvedte el az idei BL kiírásban, jövő héten a Kiel ellen lépnek pályára idegenben. Az első két meccsen mutatott játékkal és elsősorban a látott védekezéssel nem sok esélyük lesz a németek ellen.

Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, B csoport, 2. forduló
HBC Nantes (francia)–PICK Szeged 35–30 (17–15)
Nantes, H Aréna, 5900 néző. Vezette: Gubica, Miloseivc (horvátok).
HBC Nantes: Pesic – Odriozola 3, Maqueda 2, A. Minne 3, Toto 2, Briet 3, V. Rivera 10/5. Csere: Hofmann (kapus), A. Cavalcanti 2, Persson 4, Marchan 3, Ovnicek, Portela, Damatrin-Bertrand 3. Vezetőedző: Gregory Cojean.
PICK Szeged: Mikler – Sostaric 3, Gaber, Frimmel 1, Bánhidi 3, Bodó 5, Bombac. Csere: Alilovic (kapus), Tönnesen 6, Radivojevics 9/9, Rosta, Szita, Blonz, Martins 2, Garciandía 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 5/5, ill. 9/9.
Kiállítás: 10, ill. 4 perc.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.