Sport

Tollaslabda: Eb-résztvevő a szegedi Pápai Luca

Tollaslabda: Eb-résztvevő a szegedi Pápai Luca

2022. szeptember 19., hétfő
Tollaslabda: Eb-résztvevő a szegedi Pápai Luca

Egyedüli szegediként Pápai Luca kapott helyet az U15-ös tollaslabda Európa-bajnokságon részt vevő magyar válogatottban. Az EL-CO Tech Tisza Tollas SE tehetsége lány párosban és vegyes párosban is pályára lép az ibizai eseményen.

Szeptember 21. és 24. között rendezik meg a spanyolországi Ibizán, a Pavelló Poliesportiu Sa Blanca Dona sportcsarnokban a tollaslabdázók U15-ös Európa-bajnokságát, amelyen 2008-ban vagy később született játékosok indulhatnak. Az eseményen részt vevő magyar válogatottban az EL-CO Tech Tisza Tollas SE játékosa, Pápai Luca is helyet kapott.

– Hétfőn utazunk.

Ez lesz az első korosztályos világversenyem, így természetesen izgulok, pontosabban izgatott vagyok.

Lány párosban Pinke Annával, vegyesben Ágai Zénóval indulok, utóbbiban kezdünk keményebb ellenféllel. Az a célom, hogy élvezzem a játékot, illetve hogy meccset nyerjek az Eb-n – fogalmazott Pápai Luca, aki az EL-CO Tech Tisza Tollas SE tagjaként felnőtt magyar bajnoknak mondhatja magát csapatban.

Igaz, hogy az első Eb-je lesz, ám valószínűleg nem sok meglepetés vár rá, hiszen alaposan kikérdezte bátyjait, a szintén tollaslabdázó Balázst és Bálintot, akik korábban ugyancsak részt vettek korosztályos kontinensviadalokon.

– Sokat segítettek a felkészülés során, elmagyarázták, hogy nem kell izgulnom, elég úgy játszanom, ahogy az edzésen szoktam.

Egyébként már hetek óta erre az eseményre készülök, az utolsó két hétben pedig kizárólag párosoztam. Bízom benne, hogy a sok munkának meglesz az eredménye

– nyilatkozta Luca, akinek felkészülését Dian Ayu Mayasari irányítja, illetve Didi Purwanto is segítette.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.