Egyetem

Több mint 136 millió forintból újult meg a szegedi Jancsó Miklós kollégium

Több mint 136 millió forintból újult meg a szegedi Jancsó Miklós kollégium

2022. szeptember 27., kedd
Több mint 136 millió forintból újult meg a szegedi Jancsó Miklós kollégium

Lázár György, az SZTE SZAOK dékánja a felújított kollégium bejárásán elmondta, a kollégiumban töltött idő a felnőtté válás nagyon fontos részét képezi. – Ez az a hely, ahol a hallgatók megtanulhatnak közösségben élni, közös terveket szőni, kapcsolatokat építeni. Barátokra, ismeretségekre tehetnek szert, nemcsak a velük egyidősek körében, hanem a tőlük idősebb és fiatalabb évfolyamos tanulók körében is – összegezte a dékán.

Révész Gábor, a Jancsó Miklós Kollégium igazgatója megemlítette, a fejlesztés előkészítése és lebonyolítása az egyetem műszaki, valamint a beszerzési igazgatóságának közreműködésével zajlott. Hozzátette, a rövid határidő ellenére sikerült mindent időben megszervezni ahhoz, hogy július elsején kezdetét vehesse a felújítás.

A kollégium valamennyi szobája új bútorzatot kapott, emellett pedig a parkettát is felújították. Ötvennégy 4 ágyas szoba alakult át 3 ágyassá, valamint hat 2 ágyas és öt 1 ágyas szoba berendezése újult meg, a férőhelyek száma összesen: 179. A felújításnak köszönhetően a szobák komfortosabbá, szelőssebbé és modernebbé váltak

részletezte az intézmény igazgatója.

Kiemelte: az órákra és vizsgákra való felkészülést a tanulószobák, a rekreációt, a szórakozást és a kikapcsolódást az intézmény saját konditerme, illetve közösségi terei és udvara biztosítja.

Az SZTE közleménye szerint a beruházásra az egyetem 136 millió forintot fordított. A költségeket az SZTE SZAOK 124 millió forinttal, a fennmaradó 12 millió forintot az egyetem kollégiumi keretből támogatta. A felújításra júliusban és augusztusban került sor, a Gyulai Fafém Bútor ZRt. valamint a Bertók és Társa Kft. kivitelezésében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.