Több mint 136 millió forintból újult meg a szegedi Jancsó Miklós kollégium

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Lázár György, az SZTE SZAOK dékánja a felújított kollégium bejárásán elmondta, a kollégiumban töltött idő a felnőtté válás nagyon fontos részét képezi. – Ez az a hely, ahol a hallgatók megtanulhatnak közösségben élni, közös terveket szőni, kapcsolatokat építeni. Barátokra, ismeretségekre tehetnek szert, nemcsak a velük egyidősek körében, hanem a tőlük idősebb és fiatalabb évfolyamos tanulók körében is – összegezte a dékán.

Révész Gábor, a Jancsó Miklós Kollégium igazgatója megemlítette, a fejlesztés előkészítése és lebonyolítása az egyetem műszaki, valamint a beszerzési igazgatóságának közreműködésével zajlott. Hozzátette, a rövid határidő ellenére sikerült mindent időben megszervezni ahhoz, hogy július elsején kezdetét vehesse a felújítás.

A kollégium valamennyi szobája új bútorzatot kapott, emellett pedig a parkettát is felújították. Ötvennégy 4 ágyas szoba alakult át 3 ágyassá, valamint hat 2 ágyas és öt 1 ágyas szoba berendezése újult meg, a férőhelyek száma összesen: 179. A felújításnak köszönhetően a szobák komfortosabbá, szelőssebbé és modernebbé váltak

részletezte az intézmény igazgatója.

Kiemelte: az órákra és vizsgákra való felkészülést a tanulószobák, a rekreációt, a szórakozást és a kikapcsolódást az intézmény saját konditerme, illetve közösségi terei és udvara biztosítja.

Az SZTE közleménye szerint a beruházásra az egyetem 136 millió forintot fordított. A költségeket az SZTE SZAOK 124 millió forinttal, a fennmaradó 12 millió forintot az egyetem kollégiumi keretből támogatta. A felújításra júliusban és augusztusban került sor, a Gyulai Fafém Bútor ZRt. valamint a Bertók és Társa Kft. kivitelezésében.

Előző sztori

Sikerült a kísérlet, megmentheti a NASA a Földet

Következő sztori

Kiderült, pályára lép-e még a válogatottban Dzsudzsák Balázs