Tíz helyszínen, negyven programmal kezdődik a KATTÁRS

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tíz helyszínen, negyven ingyenesen látogatható programmal, száz fellépővel-köztük

szombaton Tóth Gabi és Ákos koncerttel

-liturgikus eseményekkel, kiállításokkal, konferenciákkal, könyvbemutatókkal, beszélgetésekkel, családi rendezvényekkel várják a szegedieket a katolikus társadalmi napokon, azaz a KATTÁRS-on. Az eseményt évről évre más városban rendezik meg, az idei szegedi programok a kísérőrendezvényekkel már hétfőn elkezdődtek. A programok közé idén bekerült a sport, a teremtett világ védelme és az egyháztörténet is.

A KATTÁRS egy olyan rendezvény, amit évekkel ezelőtt a Magyar Püspöki Konferencia indított-hangzott el az esemény csütörtöki nyitó sajtótájékoztatóján. Kiss-Rigó László, szeged csanádi püspök, mint a programsorozat házigazdája kiemelte, hogy esemény egyik célja, a társadalom azon részének megszólítása, amelyik nyitott az egyház különböző megnyilvánulásaira, de az egyház jelenlétét nem volt módjuk megismerni.

A KATTÁRS vasárnap 10 órakor ünnepi istentisztelettel zárul, amit  Dr. Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek celebrál a Dómban.

A programokról itt kaphat bővebb tájékoztatót, a szombati koncertekre itt lehet regisztrációs jegyet igényelni.

Előző sztori

Legendás színész és matematikusnevét visel két kis bolygó, szegedi segítséggel

Következő sztori

Matolcsy György és Csányi Sándor is a gazdaság jövőjéről beszélt Szegeden