Közélet

Tíz helyszínen, negyven programmal kezdődik a KATTÁRS

Tíz helyszínen, negyven programmal kezdődik a KATTÁRS

2022. szeptember 22., csütörtök
Tíz helyszínen, negyven programmal kezdődik a KATTÁRS

Tíz helyszínen, negyven ingyenesen látogatható programmal, száz fellépővel-köztük

szombaton Tóth Gabi és Ákos koncerttel

-liturgikus eseményekkel, kiállításokkal, konferenciákkal, könyvbemutatókkal, beszélgetésekkel, családi rendezvényekkel várják a szegedieket a katolikus társadalmi napokon, azaz a KATTÁRS-on. Az eseményt évről évre más városban rendezik meg, az idei szegedi programok a kísérőrendezvényekkel már hétfőn elkezdődtek. A programok közé idén bekerült a sport, a teremtett világ védelme és az egyháztörténet is.

A KATTÁRS egy olyan rendezvény, amit évekkel ezelőtt a Magyar Püspöki Konferencia indított-hangzott el az esemény csütörtöki nyitó sajtótájékoztatóján. Kiss-Rigó László, szeged csanádi püspök, mint a programsorozat házigazdája kiemelte, hogy esemény egyik célja, a társadalom azon részének megszólítása, amelyik nyitott az egyház különböző megnyilvánulásaira, de az egyház jelenlétét nem volt módjuk megismerni.

A KATTÁRS vasárnap 10 órakor ünnepi istentisztelettel zárul, amit Dr. Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek celebrál a Dómban.

A programokról itt kaphat bővebb tájékoztatót, a szombati koncertekre itt lehet regisztrációs jegyet igényelni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.