Szabó Bálintot hivatalos személy elleni erőszakkal vádolják, nyomkövetővel figyelik

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Közúti veszélyeztetés bűntette és hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként Szabó Bálint független szegedi önkormányzati képviselőt a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség – derül ki az Ügyészség közleményéből.

A megalapozott gyanú lényege szerint a képviselő egy hete Budapesten, az általa vezetett személygépkocsival egy rendőrségi konvoj tagjait a személyvédelmi feladatuk ellátásában a közlekedési szabályokat több esetben súlyosan megsértve, a szolgálati járműben utazók és mások testi épségét közvetlen veszélynek kitéve akadályozta.

A nyomozó ügyészség indítványára a Budai Központi Kerületi Bíróság a mai napon elrendelte, hogy Szabó Bálint nem hagyhatja el Magyarország területét.

A közlemény szerint a bűnismétlés veszélyére tekintettel a mozgását nyomkövetővel is ellenőrzik.

A nyomozó ügyészség a döntés ellen a bűnügyi felügyeletet érintő terület szűkítése, továbbá a kényszerintézkedés további okának megállapítása érdekében fellebbezést jelentett be.

Előző sztori

Orbán Viktor elárulta miről döntött a kormány

Következő sztori

Itt az újabb fordulat Gyurcsány rejtélyes százmilliói ügyében?