Szórakozás

Retró indiános, cowboyos képeket gyűjt a Móra Ferenc Múzeum

Retró indiános, cowboyos képeket gyűjt a Móra Ferenc Múzeum

2022. szeptember 21., szerda
Retró indiános, cowboyos képeket gyűjt a Móra Ferenc Múzeum

Virtuális fotóalbumot készít a Móra Ferenc Múzeum indiános és cowboyos régi képekből. A Kultúrpalota munkatársai arra kérik az érdeklődőket, hogy akinek van olyan fotója, melyen indián vagy cowboy jelmezben látható, akkor azt ossza meg a múzeummal. A kezdeményezés célja, hogy egy virtuális fotóalbum készüljön ezekből a nosztalgikus fényképekből.

A középkorosztály, idősebb korosztály tagjai közül bizonyára sokan öltöztek be gyermekkorukban, fiatalkorukban farsangkor cowboynak vagy indiánnak – vagy esetleg játszottak beöltözve „cowboyost” vagy „indiánost”.

A Móra Ferenc Múzeum a cowboy-indián kiállítás kapcsán szeretné ezeket a képeket összegyűjteni és egy virtuális fotóalbumot elkészíteni.

Ezért várják azokat a fotókat, melyeken indiánnak és/vagy cowboynak öltözött szereplők láthatóak. A fotók lehetnek régebbiek és frissebbek is, a lényeg, hogy megidézzék a fotók a cowboy-indián világot. Az összegyűjtött képekből aztán egy virtuális albumot szeretne készíteni a közgyűjtemény a „Cowboyok és indiánok – A legendás vadnyugat” című kiállítás kapcsán, valamint a beküldők között ajándékokat is kisorsolnak majd.

A kezdeményezéshez bárki csatlakozhat földrajzi megkötöttségek nélkül. A fotóbeküldés pontos menetéről a Móra Ferenc Múzeum honlapján található bővebb információ.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.