Sport

Őrült meccsen győzelemmel kezdett a Fradi az Európa-liga csoportkörében

Őrült meccsen győzelemmel kezdett a Fradi az Európa-liga csoportkörében

2022. szeptember 8., csütörtök
Őrült meccsen győzelemmel kezdett a Fradi az Európa-liga csoportkörében

A magyar bajnok több mint 80 percet emberhátrányban futballozva 3-2-re legyőzte hazai pályán a török Trabzonspor csapatát.

A Ferencváros álomszerűen kezdte a mérkőzést és már az 5. percben előnybe került Tokmac góljával, igaz, sokáig nem örülhettek a zöld-fehérek, ugyanis a 16. percben Csivics durva belépője után emberhátrányba kerültek. A Fradi tíz emberrel megduplázta előnyét Traoré révén a 29. percben, a vendégek azonban tíz perccel később Vécsei hibája után szépítettek. Az FTC a szünet előtt Tokmac tizenegyesgóljával újfent kétgólósra növelte előnyét.

A fordulást követően hősiesen védekezett a Ferencváros, amely egy-egy ellentámadást leszámítva teljesen beszorult, a török bajnok a 71. percben Bozok révén szépített. A hajrában egy Trabzon-lesgól borzolta a kedélyeket a Groupama Arénában, ám a játékvezető a VAR segítségével érvénytelenítette a találatot, így a Ferencváros győzelemmel kezdte az Európa-liga csoportkörét.

Sztanyiszlav Csercseszov csapata jövő csütörtökön a francia AS Monaco otthonában folytatja az európai kupakalandot.

Európa-liga, H-csoport, 1. forduló
Ferencváros – Trabzonspor (török) 3–2 (3–1)

Budapest, Groupama Aréna, 17 987 néző. Vezeti: Maresca (olasz)
Ferencváros: Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Knoester, Civic – Vécsei (Laidouni, 76.), Besic (Kovacevic, 89.) – Zachariassen, Nguen (Gojak, 76.), A. Traoré – F. Boli (Botka, 20.). Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
Trabzonspor: Taha Tepe – Stryger Larsen, Bartra, Vitor Hugo (Elmali, a szünetben), Denswil (Djaniny, 72.) – Gbamin (Hamsík, a szünetben) – Ömür (Bozok, 60.), Bakaszetasz, Bardi (Yazici, a szünetben), Trezégé – Maxi Gómez. Vezetőedző: Abdullah Avci
Gólszerző: Nguen (5., 44. – a másodikat 11-esből), Adama Traoré (29.), ill. Maxi Gómez (39.), Bozok (71.)
Kiállítva:
 Civic (16.)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.