Politika

Orbán Viktor dühös

Orbán Viktor dühös

2022. szeptember 27., kedd
Orbán Viktor dühös

A miniszterelnök a közösségi oldalán azt írja, a bevezetett szankciók Európának is óriási károkat okoznak, ráadásul a háború óta Oroszország 158 milliárd euró bevételre tett szert a megemelt energiaexportból.

– Ez fél év alatt több mint Oroszország 2021-es teljes éves exportbevétele. Ráadásul ennek a pénznek a felét, 85 milliárd eurót az Európai Unió országai fizették ki.

Nyugodtan kimondhatjuk: a szankciók következtében az európai emberek szegényebbek lettek, Oroszország pedig nem esett térdre. Ez a fegyver visszafelé sült el, a szankciókkal Európa lábon lőtte önmagát.

fogalmaz Orbán Viktor.

A kormányfő bejegyzésében emlékeztet, Brüsszelben, júniusban a bürokraták azt is ígérték, hogy a szankciók elhozzák a háború végét, ezzel szemben a háború végét ma sem látjuk, az energiaszámlák pedig az egekbe szöktek.

Orbán szerint a szankciós energiaárakat az európai vállalkozások nem, vagy csak nagy nehezen tudják kigazdálkodni.

Választ várunk, egész Európa választ vár Brüsszeltől arra a kérdésre, hogy meddig fogjuk ezt csinálni. Ha ez így megy tovább, egész Európa belegebed.

– fogalmaz.

Hozzáteszi, ideje erről őszintén beszélni az amerikaiakkal is, amíg nem késő.

– Európában egyre több a dühös ember. Mi tagadás, mi is azok vagyunk. A brüsszeli bürokratáknak meg kell érteniük, hogy nem lehet egész nemzetgazdaságok és emberek millióinak sorsával hazardírozni. Ez felelőtlenség!

A magas energiaszámlákra pedig azt válaszolni, hogy küldjük őket Moszkvába, bántó és sértő nyegleség. Nem csoda, ha a feldühödött és magukat becsapva érző emberek egymás után váltják le a szankciókat támogató országok kormányait – zárta gondolatait a miniszterelnök.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.