Nemzeti konzultáció indul a szankciókról

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kocsis Máté a kormánypárti képviselőcsoportok kihelyezett tanácskozása közben tartott sajtótájékoztatón jelentette be a hírt.

– A kormánypártok frakciói szokás szerint találkoztak és megvitatták a legfontosabb ügyeket. Nem meglepő módon ezek most a szankciókhoz kapcsolódnak, közölte Kocsis Máté a kormánypártok kihelyezett frakcióülése közben tartott sajtótájékoztatón, Balatonalmádiban – írja a Magyar Nemzet.

A Fidesz frakcióvezetője hozzátette: a szankciók bevezetésekor Brüsszel nem ezt ígérte.

Kocsis Máté kiemelte, hogy Oroszország sokkal gazdagabb lett, Európa pedig szegényebb. Megjegyezte, hogy Oroszország 158 milliárd euró bevételre tett szert, amiből 85 milliárdot az európai uniós polgárok fizettek ki.

– A brüsszeli szankciók kárt okoznak a gazdaságokban és a háztartásokban egyaránt. A megnövekedett energiaárak gazdasági visszaeséshez vezethetnek. Az őszi ülésszakon azon kell dolgozni, hogy ne legyenek szankciók – fogalmazott a frakcióvezető. Kiemelte:

A két frakció arra kérte a kormányt, hogy induljon nemzeti konzultáció a szankciók kérdésében.

Előző sztori

Matolcsy György és Csányi Sándor is a gazdaság jövőjéről beszélt Szegeden

Következő sztori

Komoly változásokat hozhat a Lázár János-féle új beruházási törvény