Közélet

Nem minősítette le Magyarországot a Moody's

Nem minősítette le Magyarországot a Moody's

2022. szeptember 24., szombat
Nem minősítette le Magyarországot a Moody's

Nem vizsgálta Magyarország államadós-besorolását a Moody's Investors Service nemzetközi hitelminősítő a péntekre kitűzött időpontban, így nem jelentett be módosítást a "Baa2" szintű osztályzatra, sem a besorolás stabil kilátására. Ez volt Magyarország utolsó idei felülvizsgálati dátuma a hitelminősítők által kijelölt éves menetrendben, így az idén már nem várható a magyar szuverén besorolások és az osztályzati kilátások módosítása.

A Moody's idei felülvizsgálati menetrendjében Magyarország először március 25-én szerepelt, de a cég akkor sem vette napirendre a magyar osztályzat érdemi vizsgálatát. Bár most is több baloldali elemző várta a leminősítést, a vágyuk nem teljesült, ami egyszersmind azt is jelenti, hogy a magyar gazdaság nincs olyan tragikus helyzetben, mint ahogy ők állítják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.