Megújult a tarjáni óvoda

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Uniós támogatással, 392 millió forintos beruházással felújították Szegeden a Tarjáni óvoda épületét. A városban az elmúlt öt évben 11 óvodaépületet korszerűsítettek összesen 3,8 milliárd forintból – tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.

A közlemény szerint az 1977-ben, panel technológiával épült 104 férőhelyes óvoda rekonstrukciójának köszönhetően az intézmény energiafelhasználása akár 60 százalékkal csökkenhet.

Lecserélték a teljes fűtésrendszert, felújították a vizesblokkokat is. Az épületgépészet mellett a víz- és szennyvízhálózatot is korszerűsítették, valamint új csapadékvíz-elvezetési rendszert alakítottak ki. A beruházás részeként modernizálták a hőközpontot és az elektromos hálózatot. Az épületet akadálymentesítették, egy terasz elbontásával pedig gumiburkolatos játszóhelyet alakítottak ki napvitorlákkal, kültéri tusolókkal és ivókutakkal.

2017 óta Szegeden tizenegy óvodaépületet újítottak fel mintegy 3,8 milliárd forintból, melyből 3 milliárd forintot fedezett uniós támogatás. Jelenleg zajlik a Gedói óvoda rekonstrukciója, a program pedig a Felsővárosi óvoda energetikai korszerűsítésével folytatódik majd.

Előző sztori

Halálos iramban: az M5-ös a legveszélyesebb magyar autópálya

Következő sztori

Kosárlabda: amerikai irányítót igazolt a Szedeák