Kultúra

Meghirdette új évadát a Szegedi Szimfonikus Zenekar

Meghirdette új évadát a Szegedi Szimfonikus Zenekar

2022. szeptember 17., szombat
Meghirdette új évadát a Szegedi Szimfonikus Zenekar

Meghirdette 2022/2023-as évadának programját a Szegedi Szimfonikus Zenekar, a két esti, valamint a két szombat és vasárnap délelőtti koncertsorozatra hétfőtől válthatók és újíthatók meg a bérletek.

A közlemény szerint az esti sorozatokra váltott hangversenybérletek hét koncertre érvényesek. A tetszés szerint választott Vaszy- vagy Fricsay-bérlet hat zenekari koncertjéhez kapcsolódik a Dómban megrendezendő Bónusz hangverseny.

Az esti koncertek névadói, Vaszy Viktor és Fricsay Ferenc Szeged 20. századi zenei életének meghatározó alakjai voltak. A két hírességről elnevezett koncertsorozaton a magyar karmestereken kívül külföldi művészek is vezényelnek.

Az esti koncertsorozatok október 25-től keddenként 19 óra 30 perckor kezdődnek a Szegedi Nemzeti Színházban.

Ezeken kívül szombatonként és vasárnaponként délelőtt tíztől és déltől tartanak koncerteket a Korzó Zeneházban. A szombati műsorokat gyermekeknek szervezik, A szombati és vasárnapi bérletek négy hangversenyre szólnak - írják közleményükben.

A Szegedi Szimfonikus zenekar az előző szezonban tartalmas évadot zárt, és két esztendő után valamennyi bérletes koncertjét az eredeti időpontban meg tudta tartani. Az együttes játszott a Szegedi Nemzeti Színház zenés produkcióiban, a Szegedi Kortárs Balett előadásain az országban több helyen, ahogy koncertjeivel ellátogatott számos nagyvárosba is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.