Meghirdette új évadát a Szegedi Szimfonikus Zenekar

Meghirdette 2022/2023-as évadának programját a Szegedi Szimfonikus Zenekar, a két esti, valamint a két szombat és vasárnap délelőtti koncertsorozatra hétfőtől válthatók és újíthatók meg a bérletek.

A közlemény szerint az esti sorozatokra váltott hangversenybérletek hét koncertre érvényesek. A tetszés szerint választott Vaszy- vagy Fricsay-bérlet hat zenekari koncertjéhez kapcsolódik a Dómban megrendezendő Bónusz hangverseny.

Az esti koncertek névadói, Vaszy Viktor és Fricsay Ferenc Szeged 20. századi zenei életének meghatározó alakjai voltak. A két hírességről elnevezett koncertsorozaton a magyar karmestereken kívül külföldi művészek is vezényelnek.

Az esti koncertsorozatok október 25-től keddenként 19 óra 30 perckor kezdődnek a Szegedi Nemzeti Színházban.

Ezeken kívül szombatonként és vasárnaponként délelőtt tíztől és déltől tartanak koncerteket a Korzó Zeneházban. A szombati műsorokat gyermekeknek szervezik, A szombati és vasárnapi bérletek négy hangversenyre szólnak – írják közleményükben.

A Szegedi Szimfonikus zenekar az előző szezonban tartalmas évadot zárt, és két esztendő után valamennyi bérletes koncertjét az eredeti időpontban meg tudta tartani. Az együttes játszott a Szegedi Nemzeti Színház zenés produkcióiban, a Szegedi Kortárs Balett előadásain az országban több helyen, ahogy koncertjeivel ellátogatott számos nagyvárosba is.

Előző sztori

Rendkívüli kormányinfót jelentettek be

Következő sztori

Mától néhány napig ingyen szállíthatunk biciklit a vonatokon