Megalakult az árnyékkormány, Dobrev Klára programot hirdetett

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Demokratikus Koalíció árnyék-miniszterelnöke vasárnap Budapesten beszélt az árnyékkormány vállalásairól.

A Radisson Blue Béke Hotelben tartott rendezvényt a DK a fővárosban, ahol Dobrev Klára EP-képviselő beszélt az általa felállított árnyékkormányról.

Az árnyékkormány minisztereit ugyan csak hétfőn fogja bemutatni, és egy lista is megjelent a támogatókról, ugyanakkor a vállalásokat már elárulta Dobrev. Szerinte azért kellett árnyékkormányt alakítania a DK-nak, hogy Magyarországra ne az a jövő várjon, ahol szorongás és félelem van.

Megjegyezte, ,,történelmi időket” élünk, és nem lehet az mindig az ország sorsa, hogy a vesztesek oldalán áll. Ezért tartotta szükségesnek az árnyékkormány létrejöttét.

Szerinte ez tízmillió magyarnak is jobb sorsot jelent.

Hozzátette, szükség van a politikai közélet erkölcsére, ami meglátása szerint azt jelenti, hogy egyik gondolkodásmód sem lehet felsőbbrendű a másiknál.

Dobrev Klára szerint árnyékkormánya ,,hazafias politikát” fog folytatni, ami az ő értelmezésében annyit jelent, hogy a kormány biztonságban tudja a magyar embereket. Azt jelenti, hogy előre tekintő. Ez azonban meglátása szerint egy tőlünk jelenleg távol álló ,,európai álom”.

Arról is beszélt, hogy Magyarországon kétszer akkorra az infláció jelenleg, mint a többi európai országban. Hozzátette: a megélhetési válság okozója Orbán Viktor miniszterelnök.

Úgy fogalmazott: “Ebben az országban csak akkor lesz végre béke, csak akkor lesz végre jövője az európai Magyarországnak, ha Orbán Viktor kormánya megbukik.” Szerinte Orbán Viktor mindenkit becsapott: becsapta az országot az elmúlt 12 évben, és becsapta a választási kampányban, amikor biztonságot ígért.

Az Európai Unió (EU) szerinte már nem hisz Orbán Viktornak, ezért nem kapja meg Magyarország támogatásokat: nem hiszik el, hogy a Magyarországnak szánt pénzt nem lopják el.

(via Index, MTI)

Előző sztori

Ismét lesz Szent Gellért Fesztivál Szegeden

Következő sztori

Felfüggesztenék a hazánknak szánt uniós pénzek kétharmadát