Politika

Megalakult az árnyékkormány, Dobrev Klára programot hirdetett

Megalakult az árnyékkormány, Dobrev Klára programot hirdetett

2022. szeptember 18., vasárnap
Megalakult az árnyékkormány, Dobrev Klára programot hirdetett

A Demokratikus Koalíció árnyék-miniszterelnöke vasárnap Budapesten beszélt az árnyékkormány vállalásairól.

A Radisson Blue Béke Hotelben tartott rendezvényt a DK a fővárosban, ahol Dobrev Klára EP-képviselő beszélt az általa felállított árnyékkormányról.

Az árnyékkormány minisztereit ugyan csak hétfőn fogja bemutatni, és egy lista is megjelent a támogatókról, ugyanakkor a vállalásokat már elárulta Dobrev. Szerinte azért kellett árnyékkormányt alakítania a DK-nak, hogy Magyarországra ne az a jövő várjon, ahol szorongás és félelem van.

Megjegyezte, ,,történelmi időket" élünk, és nem lehet az mindig az ország sorsa, hogy a vesztesek oldalán áll. Ezért tartotta szükségesnek az árnyékkormány létrejöttét.

Szerinte ez tízmillió magyarnak is jobb sorsot jelent.

Hozzátette, szükség van a politikai közélet erkölcsére, ami meglátása szerint azt jelenti, hogy egyik gondolkodásmód sem lehet felsőbbrendű a másiknál.

Dobrev Klára szerint árnyékkormánya ,,hazafias politikát" fog folytatni, ami az ő értelmezésében annyit jelent, hogy a kormány biztonságban tudja a magyar embereket. Azt jelenti, hogy előre tekintő. Ez azonban meglátása szerint egy tőlünk jelenleg távol álló ,,európai álom".

Arról is beszélt, hogy Magyarországon kétszer akkorra az infláció jelenleg, mint a többi európai országban. Hozzátette: a megélhetési válság okozója Orbán Viktor miniszterelnök.

Úgy fogalmazott: "Ebben az országban csak akkor lesz végre béke, csak akkor lesz végre jövője az európai Magyarországnak, ha Orbán Viktor kormánya megbukik." Szerinte Orbán Viktor mindenkit becsapott: becsapta az országot az elmúlt 12 évben, és becsapta a választási kampányban, amikor biztonságot ígért.

Az Európai Unió (EU) szerinte már nem hisz Orbán Viktornak, ezért nem kapja meg Magyarország támogatásokat: nem hiszik el, hogy a Magyarországnak szánt pénzt nem lopják el.

(via Index, MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.