Politika

Lemondott a svéd miniszterelnök

Lemondott a svéd miniszterelnök

2022. szeptember 15., csütörtök
Lemondott a svéd miniszterelnök

Szerda este bejelentette lemondását Magdalena Andersson, Svédország miniszterelnöke. A szociáldemokrata kormányfő azután kényszerült erre a döntésre, hogy az előző heti választásokon a jobboldali pártszövetség szerezte meg a parlamenti többséget – közölte az MTI.

Magdalena Andersson a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: a választás eredménye elég világos ahhoz, hogy az érintettek levonják a megfelelő következtetést, így most az a legfontosabb, hogy mielőbb felálljon az új kormány a skandináv országban.

Ezért a holnapi napon kérni fogom a házelnököt, hogy mentsen fel tisztségemből

– jelentette ki a leköszönő miniszterelnök.

Az 55 éves Magdalena Andersson 2021. november végén lépett hivatalba az ország történelmének első női miniszterelnökeként.

Egy friss EU-s mérés szerint a svédek szerint az egyik legnagyobb gond az országban eluralkodó bűnözés, ami nem zárható ki, hogy a jelentős számú bevándorlóval függ össze, akiket az országba engedtek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.