Komoly kormánypárti választási siker után veszhet el az ellenzéki többség

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Fazekas Csilla, több mint 50 százalékát szerezve a szavazatoknak, megnyerte a választást a budavári körzetben, 37 százalékos, tehát nem alacsony részvételi arány mellett. A fideszes jelölt Facebook-oldalán jelentette be az eredményt, míg ellenfele, a momentumos Korsós Borbála Erzsébet elismerte vereségét. A választást azért kellett kiírni, mert az időközben a Momentum elnökévé választott Gelencsér Ferenc a Parlamentbe ült át az önkormányzati képviselő-testületből – ő volt az, aki a napokban a Facebookon Szálasi-féle nyilasköszöntéssel buzdította közönségét.

Győzelmével a körzetben elolvadt az ellenzéki polgármester közgyűlési többsége.

A vasárnapi választási eredményekre Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára közösségi oldalán reagált. Azt írta, hogy új polgármester-választást kellene tartani a kerületben. Úgy véli, hogy Karácsony Gergely „sárga lapot kapott”, míg „V. Naszályi Márta polgármestert piros lappal az öltözőbe küldték a Várszoknya budai választói”. Szerinte a jobboldali győzelem

„nem akárhol, nem akármilyen részvétel mellett és nem akármilyen kampány után született”

– utalva arra, hogy Karácsony Gergely főpolgármester is aktívan részt vett a kampányban, mindent elkövetve a sikerért. Úgy véli, hogy ennek az eredménynek önmagán túlmutató jelentősége van.

Az államtitkár emlékeztetett, hogy április óta ez a hetedik baloldali választási vereség Budapesten, és nyolc olyan helyen volt időközi, ahol korábban ellenzéki képviselő volt a vezető. Fürjes Balázs kiemelte: a vereség most is hazai pályán érte a baloldalt: ebben a budavári körzetben a 2014-es választások óta minden szavazáson baloldali többség volt.

„Az első kerülettel egy újabb közösség küldött világos üzenetet: nem kérnek az ellenük politizáló, elemi igényeiket figyelembe sem vevő baloldali vezetésből.

Akinek van füle a hallásra, az hallja, mit jelentenek ezek a választási eredmények” – zárta bejegyzését a politikus.

Előző sztori

Megfékezték a felgyői hulladékkezelőben keletkezett tüzet

Videó a cikkben!
Következő sztori

Videó: bődületes szabadrúgásgóllal dőlt el a megyeegy szegedi rangadója