Közélet

Komoly kormánypárti választási siker után veszhet el az ellenzéki többség

Komoly kormánypárti választási siker után veszhet el az ellenzéki többség

2022. szeptember 12., hétfő
Komoly kormánypárti választási siker után veszhet el az ellenzéki többség

Fazekas Csilla, több mint 50 százalékát szerezve a szavazatoknak, megnyerte a választást a budavári körzetben, 37 százalékos, tehát nem alacsony részvételi arány mellett. A fideszes jelölt Facebook-oldalán jelentette be az eredményt, míg ellenfele, a momentumos Korsós Borbála Erzsébet elismerte vereségét. A választást azért kellett kiírni, mert az időközben a Momentum elnökévé választott Gelencsér Ferenc a Parlamentbe ült át az önkormányzati képviselő-testületből - ő volt az, aki a napokban a Facebookon Szálasi-féle nyilasköszöntéssel buzdította közönségét.

Győzelmével a körzetben elolvadt az ellenzéki polgármester közgyűlési többsége.

A vasárnapi választási eredményekre Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára közösségi oldalán reagált. Azt írta, hogy új polgármester-választást kellene tartani a kerületben. Úgy véli, hogy Karácsony Gergely „sárga lapot kapott”, míg „V. Naszályi Márta polgármestert piros lappal az öltözőbe küldték a Várszoknya budai választói”. Szerinte a jobboldali győzelem

„nem akárhol, nem akármilyen részvétel mellett és nem akármilyen kampány után született”

- utalva arra, hogy Karácsony Gergely főpolgármester is aktívan részt vett a kampányban, mindent elkövetve a sikerért. Úgy véli, hogy ennek az eredménynek önmagán túlmutató jelentősége van.

Az államtitkár emlékeztetett, hogy április óta ez a hetedik baloldali választási vereség Budapesten, és nyolc olyan helyen volt időközi, ahol korábban ellenzéki képviselő volt a vezető. Fürjes Balázs kiemelte: a vereség most is hazai pályán érte a baloldalt: ebben a budavári körzetben a 2014-es választások óta minden szavazáson baloldali többség volt.

„Az első kerülettel egy újabb közösség küldött világos üzenetet: nem kérnek az ellenük politizáló, elemi igényeiket figyelembe sem vevő baloldali vezetésből.

Akinek van füle a hallásra, az hallja, mit jelentenek ezek a választási eredmények” – zárta bejegyzését a politikus.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.