Közélet

Hatalmas mennyiségű hulladék tűnt el a Cserepes sorról

Hatalmas mennyiségű hulladék tűnt el a Cserepes sorról

2022. szeptember 19., hétfő
Hatalmas mennyiségű hulladék tűnt el a Cserepes sorról

Korábban többször is írtunk arról, hogy a Cserepes sor 9-14 alatt lakók sorsa igen mostoha. Ebben nagyban közrejátszott, hogy ingatlanjukban csak társtulajdonosok az IKV mellett, az önkormányzati cég pedig finoman szólva sem gondos gazdája a tulajdonának. Nem egy alkalommal a többi tulajdonos tudta és minden egyeztetés nélkül döntött a közös tulajdont érintő dolgokban. Ilyen volt, amikor a területen

az egyik nem lakott házat az IKV se szó, se beszéd lebontották, a bontási törmelék elszállítását pedig elegánsan az ottani szemét elszállításával összekapcsolva 3,5 millió forintért akarták megtenni.

Ekkor keresték meg Chovanecz Katát az ott lakók. A Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője „civilben” társasházak közös képviseletét látja el, így hatékony segítséget tudott nyújtani és lakók megbízásából az IKV-val kezdett egyeztetni.

Ennek egyik hozadéka volt, hogy a lakókörnyezetbe, a nem az ott élők által összehordott szemét eltakarítását kezdték meg. Nyáron már két „nagy adagot” elvittek a helyszínről, a múlt héten az utolsó kupacot is elvitték, így

összesen 168(!) köbméter szemetet szállítottak el.

Ilyen volt
Ilyen lett

-Június óta nem kis munkával, a lakókkal összefogva három alkalommal hatalmas kupac szemetet vittünk el a helyszínről. Ezzel az ott élők életminősége javult. A hulladékelszállításra tavaly 3,5 millió forintos ajánlat, az idei évben 4-5 millió forint lett volna az IKV szerint. A kommunikáció és a konstruktivitás azonban csodákra képes: alig 1 millió forintot kellet érte kifizetni Jelen gazdasági helyzetben nem mindegy, mennyit költ egy társasház, vagy egy önkormányzat.

Felelősségteljesebb gazdálkodást várok a jövőben a városvezetőktől és az IKV-tól is

-mondta kapunknak Chovanecz Kata.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.