Hatalmas mennyiségű hulladék tűnt el a Cserepes sorról

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Korábban többször is írtunk arról, hogy a Cserepes sor 9-14 alatt lakók sorsa igen mostoha. Ebben nagyban közrejátszott, hogy ingatlanjukban csak társtulajdonosok az IKV mellett, az önkormányzati cég pedig finoman szólva sem gondos gazdája a tulajdonának. Nem egy alkalommal a többi tulajdonos tudta és minden egyeztetés nélkül döntött a közös tulajdont érintő dolgokban. Ilyen volt, amikor a területen

az egyik nem lakott házat az IKV se szó, se beszéd lebontották, a bontási törmelék elszállítását pedig elegánsan az ottani szemét elszállításával összekapcsolva 3,5 millió forintért akarták megtenni.

Ekkor keresték meg Chovanecz Katát az ott lakók. A Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője „civilben” társasházak közös képviseletét látja el, így hatékony segítséget tudott nyújtani és lakók megbízásából az IKV-val kezdett egyeztetni.

Ennek egyik hozadéka volt, hogy a lakókörnyezetbe, a nem az ott élők által összehordott szemét eltakarítását kezdték meg. Nyáron már két „nagy adagot” elvittek a helyszínről, a múlt héten az utolsó kupacot is elvitték, így

összesen 168(!) köbméter szemetet szállítottak el.

Ilyen volt
Ilyen lett

-Június óta nem kis munkával, a lakókkal összefogva három alkalommal hatalmas kupac szemetet vittünk el a helyszínről. Ezzel az ott élők életminősége javult. A hulladékelszállításra tavaly 3,5 millió forintos ajánlat, az idei évben 4-5 millió forint lett volna az IKV szerint. A kommunikáció és a konstruktivitás azonban csodákra képes: alig 1 millió forintot kellet érte kifizetni Jelen gazdasági helyzetben nem mindegy, mennyit költ egy társasház, vagy egy önkormányzat.

Felelősségteljesebb gazdálkodást várok a jövőben a városvezetőktől és az IKV-tól is

-mondta kapunknak Chovanecz Kata.

Előző sztori

Gyurcsány akar visszatérni a Fidesz szerint

Következő sztori

Hiába a csapadékos idő, Csongrád-Csanád megyében továbbra is érvényben a tűzgyújtási tilalom