Sport

Harmadikra sem sikerült a Picknek

Harmadikra sem sikerült a Picknek

2022. szeptember 29., csütörtök
Harmadikra sem sikerült a Picknek

A Pick Szeged keretében a hosszabb ideje sérült Luka Stepancic és a Barca ellen, a BL eslő fordulójában sérülést szenvedő Borut Mackovsek hiányzott. Bár Bánhidi Bence neve ott volt a jegyzőkönyvben, de nem lépett pályára. A hazaiaknál Sander Sagosen, Sven Ehrig és Hendrik Pekeler nem szerepelt a jegyzőkönyvebn.

Bár nem volt pörgős a meccs első periódusa, a Picknek 8 perc kellett, hogy felvegye a ritmust. A Szeged azonban nem tudta átvenni a vezetést, ebben elsősőrban a pontatlan lövésekek és Tomas Mrkva bravúros védései akadályozták meg. A kevesebbett hibázó Kiel egy 4-1-es sorozattal ellépett, és egy időkérést követően létszámfölényes támadójátékra váltott. Ez nem volt jó húzás, a 26. percben a kékek először a vezetést is át tudták venni. (12-13). A hajrában azonban sokat hibázott a Pick, így a szünetben már a Kiel vezetett. (15-14)


A második félidő elején a németek egy 4-0-s sorozat után már 20-16-ra vezettek és a Szegedben ma sem érződött az erő a fordításhoz. A játék képe nem sokat változott az első félidőhöz képest: a szegediek ugyan nem játszottak rosszul, rendre eljutottak helyzetekig, ám Mrkva remekül védett, így továbbra is sok ziccer kimaradt. A hazaiak játékán meglátszott, hogy bevetették Domagoj Duvnjakot, egy újabb 5-1-es szériával eldöntötték a meccset, a Szeged csak ezt követően tudta némileg megtörni ellenfelük lendületét.

A Kiel kapusával nem tudott mit kezdeni a Pick Szeged

Jövő csütörtökön a Pick Szeged az Aalborgot fogadja a Pick Arénában, a meccs 18 óra 45 perckor kezdődik.

Machineseeker EHF Bajnokok Ligája B csoport, 3. forduló
THW Kiel (német)–PICK Szeged 34–29 (15–14)
Kiel, Wunderino Aréna, 10 ezer 285 néző. Vezette: Brkic, Jusufhodzic (osztrákok).
THW Kiel:Mrkva – Ekberg 6/1, Weinhold 3, Wiencek 4, Wallinius 4, Bilyk 3, Johansson 1.Csere:Reinkind 5, Zarabec 2, Överby 4, M. Landin, Duvnjak 2, Pabst.Vezetőedző:Filip Jícha.
PICK Szeged:Alilovic 1 – Sostaric 3, Garciandía 4, Bombac 2, Rosta 5, Bodó 3, Frimmel 2.Csere:Mikler (kapus), Gaber 1, Blonz 2, Szita 2, Radivojevics 3/1, Tönnesen, Martins 1.Vezetőedző:Juan Carlos Pastor.
Hétméteres:2/1, ill. 1/1.
Kiállítás:8, ill. 4 perc.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.