Embereket akart csempészni egy lengyel férfi, de a rendőrök éberek voltak

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Rendőrkapitányság járőrei szeptember 10-én kora este ellenőriztek egy lengyel kistehergépjárművet, amit egy 44 éves lengyel férfi vezetett. A furgon átvizsgálása során az egyenruhások a raktérben 30 illegális migránst találtak, akik szíriai és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Így velük szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően járnak el a rendőrök.

A sofőrt előállították, ellene embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. Az egyenruhások a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az ügy iratait megküldték az ügyészségnek.

HOSSZÚ ÉVEKIG BÖRTÖNBE KERÜLHET AZ EMBERCSEMPÉSZ

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

(kiemelt képünk illusztráció)

Előző sztori

Európa versenyképességét a földre küldi az energiaválság

Következő sztori

Ha csökkenne az ÁFA, teljesen leállna a rezsicsökkentés és nem lenne olcsó üzemanyag sem