Beégés: magyarázkodásba kezdett a szegedi baloldal

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hétfőn este jött a hír, hogy pénteken Orbán Viktor Szegedre látogat, ahol 500 határvadászt avatnak. A baloldali képviselők és a városháza „lapja” azonnal bele is kezdett a „Orbánozásba”, olcsó lájkokat gyűjtve és hangulatot keltve ezzel.

Mint azt megírtuk, nem a miniszterelnök, hanem a határvadászok avatása miatt kell lezárni a Belváros egy részét. Ez azonban cseppet sem zavarta a baloldali politikusokat és a közpénzen működő lap újságíróját.

A lényeg a két fontos szó: Orbán és Szeged, és a konklúzió: felháborító.

Kedden délelőtt Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke cáfolta, egyben hírlapi kacsának nevezte a hírt, mely szerint Orbán Viktor Szegedre látogatna pénteken.

A tényszerű hír közlése azonban kevésnek bizonyult a baloldalon, a Városházán rögtön megíratták az újabb cikket:

Azért nem jön Orbán Viktor, mert fél Szegedre jönni, illetve a Fidesz fél Szegedtől.

Botka László kapott egy meghívót, amiben valóban ott szerepel, hogy Orbán Viktor beszédet mond a határvadászok avatásán.

A világ jelenlegi helyzetében nem csak Magyarország, de a világ összes vezető politikusának változhat a programja, akár percről-percre is.

Arra kevés esélyt látunk, hogy egy miniszterelnök azért mondana le egy programját, mert megijedt volna

egy város lakóitól, vagy egyáltalán bárkitől és bármitől.

A cikk vége pedig felér egy beismerő vallomással is. Merthogy a pénteki lezárások érvényben maradnak, és ahogy azt megírtuk, egyáltalán nem a miniszterelnök látogatása és Orbán Viktor védelme generálta azokat. Azaz:

a szegedi baloldal oktalanul írta azt, hogy Orbán Viktor miatt zárják le a Belváros egy részét pénteken.

Az már megint más kérdés, ha tartják magukat a saját maguk által leírtakhoz, miszerint Orbán Viktor miatt zárnak, akkor pedig az a kérdés, hogy mitől kell félnie Szegeden a miniszterelnöknek, ha valóban az ő védelmét szolgálják a lezárások.

Nem sokkal a hír után Mihálik Edvin is egy igen érdekes bejegyzést tett a közösségi oldalán. A momentumos politikus hazugságnak nevezte Orbán Viktor szegedi látogatását, elismerve a tegnap esti fölösleges hangulatkeltését.

Előző sztori

Erre kevés magyarázatot lehet találni

Következő sztori

Botka kiadványa durván nekirontott a határvadászoknak