Közélet

Beégés: magyarázkodásba kezdett a szegedi baloldal

Beégés: magyarázkodásba kezdett a szegedi baloldal

2022. szeptember 6., kedd
Beégés: magyarázkodásba kezdett a szegedi baloldal

Hétfőn este jött a hír, hogy pénteken Orbán Viktor Szegedre látogat, ahol 500 határvadászt avatnak. A baloldali képviselők és a városháza „lapja” azonnal bele is kezdett a „Orbánozásba”, olcsó lájkokat gyűjtve és hangulatot keltve ezzel.

Mint azt megírtuk, nem a miniszterelnök, hanem a határvadászok avatása miatt kell lezárni a Belváros egy részét. Ez azonban cseppet sem zavarta a baloldali politikusokat és a közpénzen működő lap újságíróját.

A lényeg a két fontos szó: Orbán és Szeged, és a konklúzió: felháborító.

Kedden délelőtt Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke cáfolta, egyben hírlapi kacsának nevezte a hírt, mely szerint Orbán Viktor Szegedre látogatna pénteken.

A tényszerű hír közlése azonban kevésnek bizonyult a baloldalon, a Városházán rögtön megíratták az újabb cikket:

Azért nem jön Orbán Viktor, mert fél Szegedre jönni, illetve a Fidesz fél Szegedtől.

Botka László kapott egy meghívót, amiben valóban ott szerepel, hogy Orbán Viktor beszédet mond a határvadászok avatásán.

A világ jelenlegi helyzetében nem csak Magyarország, de a világ összes vezető politikusának változhat a programja, akár percről-percre is.

Arra kevés esélyt látunk, hogy egy miniszterelnök azért mondana le egy programját, mert megijedt volna

egy város lakóitól, vagy egyáltalán bárkitől és bármitől.

A cikk vége pedig felér egy beismerő vallomással is. Merthogy a pénteki lezárások érvényben maradnak, és ahogy azt megírtuk, egyáltalán nem a miniszterelnök látogatása és Orbán Viktor védelme generálta azokat. Azaz:

a szegedi baloldal oktalanul írta azt, hogy Orbán Viktor miatt zárják le a Belváros egy részét pénteken.

Az már megint más kérdés, ha tartják magukat a saját maguk által leírtakhoz, miszerint Orbán Viktor miatt zárnak, akkor pedig az a kérdés, hogy mitől kell félnie Szegeden a miniszterelnöknek, ha valóban az ő védelmét szolgálják a lezárások.

Nem sokkal a hír után Mihálik Edvin is egy igen érdekes bejegyzést tett a közösségi oldalán. A momentumos politikus hazugságnak nevezte Orbán Viktor szegedi látogatását, elismerve a tegnap esti fölösleges hangulatkeltését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.