Egyetem

A Szegedi Tudományegyetemet is érintheti az új összeférhetetlenségi szabály

A Szegedi Tudományegyetemet is érintheti az új összeférhetetlenségi szabály

2022. szeptember 19., hétfő
A Szegedi Tudományegyetemet is érintheti az új összeférhetetlenségi szabály

A kormány azt vállalta az Európai Bizottság felé, hogy a közérdekű közalapítványoknál szigorú összeférhetetlenségi szabályokat hoz, a politikai kötődés kizáró ok lesz, ez pedig az SZTE-t is érintheti.

Komoly engedményeket tesz az Európai Bizottságnak a magyar kormány azért, hogy megkapja azt a 3000 milliárd forintnyi uniós pénzt, aminek most az elvonása fenyeget – hívja fel a figyelmet a HVG.

Navracsics Tibor miniszter a részleteket soroló sajtótájékoztatón elmondta,

a kormány vállalta az Európai Bizottság felé azt is, hogy a közfeladatot ellátó közalapítványok esetében az összeférhetetlenségi szabályokat szigorítja.

Ez gyakorlatilag az uniós szabályok átvételét jelenti, amelyek alapján összeférhetetlenséget jelenthet a kuratóriumi tagok esetében politikai szimpátia is. A Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány esetében Trócsányi László volt minisztert, a Fidesz EP-képviselőjét érintheti a szigorítás, ugyanis ő a kuratórium egyik tagja.

Kerestük Trócsányi Lászlót a szigorítással kapcsolatban, amint válaszol, frissítjük a cikket, vagy újat írunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.