Sport

A magyar válogatott játékosa üzent a szurkolóknak: Ne legyen balhé Lipcsében

A magyar válogatott játékosa üzent a szurkolóknak: Ne legyen balhé Lipcsében

2022. szeptember 23., péntek
A magyar válogatott játékosa üzent a szurkolóknak: Ne legyen balhé Lipcsében

Pénteken este 20 óra 45 perckor a lipcsei Red Bull Stadionban lép pályára a magyar labdarúgó válogatott a Nemzetek Ligája A Liga, 3. csoportjába. Az eddigi bravúros szereplésének köszönhetően a mieinknek kitűnő esélye van arra, hogy a hátralévő két meccsen (péntek: Németország idegenben, hétfő: Olaszország otthon) kiharcolja a legerősebb ligában maradást. Sőt, ha újabb bravúrokat hoz, akár a szuperdöntőig is eljuthat.

81 variációból csak 1 ami nem jó nekünk

Az Index munkatársai kimatekozták, hogy a magyar válogatott csoportjának végeredményére 81 féle variáció fordulhat elő a hátralévő összes, azaz 4 mérkőzés tekintetében. Ebből 40 esetben a magyarok végeznének az élen, 40 esetben a második vagy harmadik helyen zárna nemzeti csapatunk, és csupán egyetlen esetben esne ki a B Ligába-két vereség mellett ehhez kell még az angolok két győzelme.

Válogatottunk természetesen már Lipcsében készül, ahol tegnap sajtótájékoztatót tartottak, ahol Marco Rossi szövetség kapitány beszélt az elvárásokról. -A célunk, hogy jó teljesítményt nyújtsunk, de ilyen riválisokkal szemben a jó teljesítmény nem mindig jelent automatikusan jó eredményt is. Ahogy azt már sokszor mondtam,

számomra az a legfontosabb, hogy mindvégig megőrizzük a tartásunkat.

Nem szabad azon gondolkodnunk, hogy a sorozat végén miket érhetünk el, ahogy az sem számít, mit csináltunk eddig. Meccsről meccsre kell haladnunk, most pedig két olyan kemény mérkőzés vár ránk, amely közül, ha bármelyiken nyerni tudunk, azt sok-sok mindennek nevezhetjük, csak normális dolognak nem. Ha a játékosok kihozzák magukból a maximumot, bármilyen végeredményt is hoz a holnapi meccs, számomra rendben lesz– fogalmazott a kapitány.

Az MLSZ már korábban is figyelmeztette a szurkolókat, sportszerű szurkolást vár, és ne adjanak okot arra, hogy az UEFA életbe léptesse a felfüggesztett zárt kapus mérkőzés büntetését. Mivel az utóbbi időben finoman szólva is "vadásznak" a magyar szurkolókra, minden kétes esetet érdemes elkerülni. Ezért a válogatott játékosa, Schäfer András sportszerű, gyűlölködésmentes szurkolásra buzdította a magyarokat egy videóban.

A pénteki mérkőzésen, ahogyan a 4-0-ra megnyert angolok elleni találkozüón Wolverhamptonban, úgy péntek este Lipcsében is piros-fehér-zöld szerelésben futballozik majd a magyar válogatott a németek ellen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.