Viszlát hőség: alig lesz 30 fok a jövő héten

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Úgy tűnik, augusztus második hetére a szűntelennek tűnő forróság tényleg mérséklődik. Legalábbis a hétvégéig egészen biztosan valódi strandidőre van kilátás.

Ha a mai időjárással elégedettek voltunk, a jövő hét is a kedvünkre lesz.

A hőmérséklet higanyszála ugyanis még a 35 fokot sem fogja elérni.

Hétfőn a napos időszakok mellett eleinte a Dunántúlon alakulhat ki eső, zápor, délnyugaton helyenként zivatar, délután pedig főként a Tiszántúlon fordulhatnak elő elszórtan záporok, zivatarok. Élénk, helyenként erős marad az északi-északkeleti szél. Hajnalban 13-20 fok várható, a csúcshőmérséklet pedig 25 és 33 fok között alakul.

Kedden sok napsütésre van kilátás, keleten, délkeleten lesz több gomolyfelhő az égen, itt helyenként zápor, zivatar is előfordulhat. Élénk, erős lesz az északi-északkeleti szél. Napközben 26 és 32 fok közé melegszik a levegő.

Szerdán és csütörtökön napos-gomolyfelhős időben lesz részünk. Szerdán csak néhol fordulhat elő jelentéktelen zápor, csütörtökön a Dunától keletre alakulhatnak ki elszórt záporok, zivatarok. Marad a szeles idő, délutánonként 25-31 fokot mérhetünk.

(Időkép)

Előző sztori

Ég a nádas Szeged külterületén

Következő sztori

Rég nem volt ilyen erős a forint