Balhé

Vadásszák a családi pótlék csalókat, újabbat fogtak el

Vadásszák a családi pótlék csalókat, újabbat fogtak el

2022. augusztus 12., péntek
Vadásszák a családi pótlék csalókat, újabbat fogtak el

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki 16 éven át összesen 2,7 millió forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek - írja az Ügyészség.

A vádirat szerint a nő 2004-ben igényelt családi pótlékot és gyest gyermeke után. A vádlott a kérelemben szegedi állandó lakcímet és tartózkodási helyet adott meg, holott gyermekével már akkor életvitelszerűen külföldön élt és ezt a tényt később sem jelentette be a folyósító szerv felé. A nő egészen 2020-ig jogosulatlanul vette fel a gyermek után járó családi pótlékot. A vádlott a cselekményével az állami költségvetésnek 2,7 millió forint vagyoni hátrányt okozott.

A megyei kormányhivatal 2020-ban megszüntette a támogatás folyósítását és a vádlottat a jogosulatlanul felvett összeg visszafizetésére kötelezte. A járási ügyészség a nőt költségvetési csalás bűntettével vádolja.

Nem ez az első eset, hogy valaki jogtalan családi pótlék felvétellel vádolnak: a hónap elején hasonló esetről számoltunk be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.