Vadásszák a családi pótlék csalókat, újabbat fogtak el

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki 16 éven át összesen 2,7 millió forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek – írja az Ügyészség.

A vádirat szerint a nő 2004-ben igényelt családi pótlékot és gyest gyermeke után. A vádlott a kérelemben szegedi állandó lakcímet és tartózkodási helyet adott meg, holott  gyermekével már akkor életvitelszerűen külföldön élt és ezt a tényt később sem jelentette be a folyósító szerv felé. A nő egészen 2020-ig jogosulatlanul vette fel a gyermek után járó családi pótlékot. A vádlott a cselekményével az állami költségvetésnek 2,7 millió forint vagyoni hátrányt okozott.

A megyei kormányhivatal 2020-ban megszüntette a támogatás folyósítását és a vádlottat a jogosulatlanul felvett összeg visszafizetésére kötelezte. A járási ügyészség a nőt költségvetési csalás bűntettével vádolja.

Nem ez az első eset, hogy valaki jogtalan családi pótlék felvétellel vádolnak: a hónap elején hasonló esetről számoltunk be.

Előző sztori

Egy korszak véget ér: Jakab Péter kilép a Jobbikból

Következő sztori

Úszás: Európa-bajnoki bronzérmes a szegedi Pádár Nikolett!