Gazdaság

Tüntetést szervez a Volánbusz

Tüntetést szervez a Volánbusz

2022. augusztus 30., kedd
Tüntetést szervez a Volánbusz

Október 10-én, 10 órai kezdettel a Volánbusz Zrt. és a MÁV Zrt. székháza előtt. A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) áll a demonstráció mögött - írja a Világgazdaság.

Vonulásos tüntetést szerveznek a Volánbusznál október 10-én, 10 órai kezdettel a Volánbusz Zrt. és a MÁV Zrt. székháza előtt. A demonstráció mögött a második legnagyobb érdekképviselet, a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet áll – írja a Világgazdaság.

Szakszervezet idén plusz 10, jövőre plusz 15 százalékos béremelést szeretne elérni.

A tiltakozást csak abban az esetben tartják meg, ha minimum 300 dolgozó hajlandó a megjelölt időpontban a székház elé vonulni és egységesen fellépni.

A 6000 főt tömörítő Közúti Közlekedési Szakszervezet (KKSZ) hivatalosan nem jelezte, hogy támogatná a megmozdulást - és ez a lap szerint nem is várható.

Korábban megírtuk, hogy hamarosan a mozdonyvezetők, hasonló okokból, sztrájkolhatnak - ezzel viszont a MÁV nem ért egyet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.