Szegedi éremesélyek az Európa-bajnokságon

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csütörtökön veszi kezdetét az úszó Európa-bajnokság Rómában. A Szegedi Úszó Egylet pedig izgatottan várja azt.

Pádár Nikolett egyéniben 200 méteren biztosan rajthoz áll, illetve még 100 méterre is be van nevezve, de utóbbi számban még kérdőjeles az indulása. A 16 éves szegedi tehetség a női gyorsváltók biztos tagjaként éremre esélyes, illetve – amennyiben Sós Csaba szövetségi kapitány úgy dönt – a mix váltókban is szerepet kaphat.

A medencés versenyek legendás helyszíne, a Stadio Olimpico del Nuoto nyitott uszodája kedves helyszín Pádár Nikolett számára, hiszen tavaly ott szerezte meg első ifjúsági Európa-bajnoki címeit – idén újabbakat gyűjtött –,

most pedig felnőtt Eb-n is szeretne dobogóra állni az örök városban.

Az Ostia tengerpartján a nyílt vízi számokban Olasz Anna 10 km-en és váltóban, Vas Luca pedig 25 km-en áll rajthoz. Olasz Anna a tavalyi, Budapesten rendezett Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett 10 km-en, az idei – szintén hazai – világbajnokságon pedig a váltóval lett második, így mindkét számban lehet esélye az éremszerzésre.

Előző sztori

Leállt az orosz kőolajszállítás Magyarország felé

Következő sztori

Összeomlottak a szegedi Kormányablakok