Közlekedés

Ne feledje, mától fizetős a tram-train!

Ne feledje, mától fizetős a tram-train!

2022. augusztus 1., hétfő
Ne feledje, mától fizetős a tram-train!

Kibővített menetrenddel, ugyanakkor már díjkötelesen használható a tram-train augusztus 1-től. A próbaüzem végeztével még nem működik minden tökéletesen.

Az SZKT a közösségi oldalán arra hívta fel a figyelmet, hogy a bankkártyás fizetési lehetőséget biztosító, a vasútvillamosokon elhelyezett fedélzeti automaták beüzemelése még folyamatban van. Az alkatrész beszállítói késése miatt még nem működnek augusztus 1-jétől.

Mint írják, az SZKT és a MÁV-START mindent megtesz annak érdekében, hogy a fedélzeti jegykiadó automaták mihamarabb üzembe állhassanak.

Kiemelték, a vasútvillamos járatok Szeged közigazgatási határán belüli utazás esetén a szegedi városi jegyekkel, bérletekkel természetesen továbbra is igénybe vehetők.

A hiba elhárításáig az alábbi jegyvásárlási lehetőségek közül tudnak választani:

  • a vonal mentén vasúti jegypénztár található Szeged vasútállomáson, Szeged-Rókuson, Hódmezővásárhelyi Népkert és Hódmezővásárhely vasútállomásokon,
  • az egyszeri utazásra érvényes jegyek az utazás megkezdése előtt megvásárolhatók a MÁV app és az új Elvira felületén is,
  • a vasútvillamosra jegyvásárlási lehetőség MÁV-START automatáiból az alábbi megállóhelyek peronján, illetve közelében biztosított:

Hódmezővásárhelyen minden megállóhelyen,

Algyő megállóhelyen,

Szegeden:
o Aradi vértanúk tere
o Széchenyi téro Anna-kút
o Vásárhelyi Pál utca
o Rókus vasútállomás megállóhelyeken.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.