Megint nem lesz egyszerű közlekedni Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A következő hetekben alaposan megváltozik a közlekedés Szeged belvárosában, érdemes nagyon odafigyelni!

Több nagyobb munkálat is kezdetét veszi a mai naptól és egészen a következő hetekig ki is tart, számol be róla a Rádió 88.

  • Ami nem újdonság, hogy augusztus végéig továbbra is marad a vágányzár Anna-kúttól Kecskésig a 4-es villamos vonalán.
  • Ehhez jön hozzá, hogy mától a belvárosi Tóth Péter-palota állványozási és daruzási munkái miatt a Victor Hugo utcát csak egy irányban, az Oskola utcától a Deák Ferenc utca felé használhatják a gépjárművek. 
  • Folytatják a termálvízvezeték építését is mától a Bakay Nándor utcában, a Cédrusliget lakópark oldalában, egészen a Pozsonyi utcáig. Emiatt szeptember végéig szakaszosan lezárják a lakópark melletti forgalmi sávot, csak a tömegközlekedési járművek hajthatnak be, a többi járműnek kerülőutat kell tennie.
  • A Szent Gellért utcában is felújítják a buszmegállókat, a peronokat és szegélyeket, továbbá a zöldfelületet is helyreállítják. A megállóhelyeket nem helyezik át, amíg a Mars téri megállók nem készülnek el.

Érdemes továbbá folyamatosan figyelni a Szegedi Közlekedési Társaság menetrendjét, mivel a júliusi közepi alapos átalakítás óta folyamatosan finomhangolják a menetrendet, főként a megváltoztatott útvonalú 9-es, valamint az új 6-os trolibusz esetében. Igaz, a nyári menetrendet vélhetően heteken belül felváltja az évközi.

Előző sztori

Országszerte 248 településen gyérítik a szúnyogokat, Szeged nincs köztük

Videó a cikkben
Következő sztori

Szeptember 3-án ellepik a kacsák a Tiszát