MÁV: folyamatosan emelkedik a tram-trainen utazók száma

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megbízható menetrendszerűséggel közlekedik a félórás üzemben a vasútvillamos rendszer. A nyári szabadságolások csúcsidőszaka ellenére naponta annyian utaztak, mint a tavasz óta tartó ingyenes utasforgalmi próbaüzem alatt, de az utasok száma folyamatosan emelkedik – közölte a MÁVINFORM.

A közlemény szerint az utasok jól fogadták a félórás menetrendi ütemmel együtt bevezetett kedvezményes zónás tarifarendszert, így egy hét alatt a kilencezret is meghaladta a különböző zónákra összesen értékesített díjtermékek száma.

A legnépszerűbbek a vasútvillamos teljes vonalára, Szeged-Algyő-Hódmezővásárhely viszonylatra érvényes A-B-C zónabérletek és menetjegyek, amelyeket augusztus 1-je óta több mint hétezer esetben választották a közlekedők.

közölték.

Mint írják, a már félóránként közlekedő, légkondicionált járatok töretlen népszerűségét igazolja az egy hét alatt megvásárolt több mint 7 700 menetjegy és mintegy 1 100 bérlet és diákbérlet, de több mint 300 alkalommal éltek az utasok a kerékpár, illetve kutya jegyek vételi lehetőségével is. Az utasok a menetjegyek és bérletek több mint felét jegyértékesítő automatából vették, de 1 800 fölött van a MÁV App-ból indított sikeres vásárlások száma is. Utazás előtt érdemes időt szánni a jegyvásárlásra mindazoknak, akik számára eddig ismeretlenek voltak ezek a megoldások. 

A közleményben kiemelték, hogy a MÁV-START egyszerűsítette a jegykiadó automatáknál a bérletvásárlás lehetőségét. Bekerült a gyorsmenübe a bérlet is, így az könnyebben és egyszerűbben megtalálható, sőt az utazókat külön üzenetet segíti, mi a tennivaló a bérletvásárlás kapcsán.

A vasútvillamosra és a szegedi helyi közlekedésre is érvényes kombinált bérletek elszámolhatók munkába járás céljából.

A kombinált bérleten és az arról kiállított számlán is külön feltüntetik a helyi és a helyközi közlekedésre eső díjrészt. A számla kiállításához fontos figyelembe venni, hogy a MÁV appból és az automatáknál vásárolt  bérletek esetében a számla kiállításához előzetes regisztráció szükséges a pénztárnál vagy az online felületen.

A vasútvillamosokon bankkártyás fizetési lehetőséget biztosító fedélzeti automaták felszerelése is folyamatban van, a gyártó Stadler tájékoztatása alapján azok beüzemelését az SZKT rövidesen megkezdheti.

A TramTrain járatok Szegeden belüli utazás esetén a szegedi városi jegyekkel, bérletekkel vehetők igénybe.

Előző sztori

Idén is ellepik a gumikacsák a Tiszát Szegednél

Következő sztori

Állami kézbe kerülhet a Szegedi Vízmű heteken belül, ha Botka is úgy akarja!