Meteor

Ma tetőzik a hőség, esőre továbbra sincs kilátás

Ma tetőzik a hőség, esőre továbbra sincs kilátás

2022. augusztus 6., szombat
Ma tetőzik a hőség, esőre továbbra sincs kilátás

Szombaton tetőzik a kánikula. Az érkező hidegfront hatására pár fokkal mérséklődik a hőség, de jelentős mennyiségű csapadék továbbra sem várható, inkább szélre, akár porviharra kell készülni - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton a Facebook-oldalán.

Mint írták, már az ország felett van egy hidegfront, amelynek nyomán a Dunántúlra megérkezett a néhány fokkal frissebb levegő. A frontális felhőzet kelet felé haladva folyamatosan "forgácsolódik, szakadozik", így inkább csak helyi záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Szombaton nagyobb eséllyel az Észak-Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében várható, de csak nagyon kevés helyen csapadék. Az ország döntő része szárazon marad - emelték ki.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy mivel gyakorlatilag a legtöbb helyen csontszárazak a talajok, a szél - főleg az Alföldön - könnyen felkaphatja port.

Az Alföldön szombaton még akár 39 Celsius-fokot is mérhetnek, de vasárnapra oda is megérkezik a néhány fokkal kevésbé meleg levegő - írta a meteorológiai szolgálat.

Az előrejelzés szerint vasárnap a minimumok 15 és 21 fok között alakulnak, de a hidegre érzékeny északi völgyekben ennél hűvösebb lehet a hajnal. Napközben 26 és 33 fok közötti csúcsértékek várhatóak, délkeleten mérhetik a magasabb értékeket.

Az országos tisztifőorvos csütörtöktől szombat éjfélig rendelte el legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.