Sport

Koronavírusos lett a szegedi atléta

Koronavírusos lett a szegedi atléta

2022. augusztus 10., szerda
Koronavírusos lett a szegedi atléta

Márton Anita súlylökőnő kicsattanó formában indult volna neki az Európa-bajnokságnak, azonban sajnos mégis ki kell azt hagynia. Az atléta ugyanis koronavírusos lett.

Nem vehet részt a müncheni Európa-bajnokságon az olimpiai bronzérmes, világbajnoki második helyezett Márton Anita. Az atléta ugyanis koronavírus-fertőzést kapott. Márton tipikus tüneteket mutat és leromlott az egészségi állapota is.

A 33 éves súlylökőnő az idei évben mindent az Európa-bajnokságra tett fel, ezért hagyta ki a eugene-i világbajnokságot is.

Ha néhány héttel ezelőtt fertőződik meg, legalább maradt volna esélye a felépülésre és a lemaradás behozására. Most viszont sakk-mattot kapott, amire nincs válaszlépése” 

- mondta Eperjesi László, Márton Anita edzője. A súlylökőnő férje és másfél éves kislánya is elkapták a betegséget.

A müncheni atlétika Európa-bajnokságra egyébként rekordszámú, csaknem 50 magyar utazik, melyet augusztus 15. és 21. között rendeznek meg.

(Nemzeti Sport)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.